Slavje

FOTO: »Zlate fante z bronasto medaljo« sprejeli z vihranjem zastav

J.P.
30. 1. 2017, 18.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Slovenska rokometna reprezentanca je v soboto pisala zgodovino. Osvojila je namreč svojo prvo kolajno na svetovnih prvenstvih.

STA
Pozdravilo jih je več tisoč navijačev.

Sprejem rokometašev pri Miru Cerarju:

STA

STA

STA

STA

STA

STA

STA

STA

Slovenske rokometaše, ki so v soboto na svetovnem prvenstvu v Franciji osvojili bronasto medaljo, so najbolj zvesti navijači že včeraj pričakali na zagrebškem letališču.

Danes sta rokometaše najprej sprejela predsednik vlade Miro Cerar in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec, nato pa so se zglasili še pred ljubljansko Mestno hišo, kjer so jim pripravili sprejem.

Strup je v majhnih flaškah

Tam se je zbrala velika množica ljudi, opremljena s slovenskimi zastavami, baloni in napisi. "Rokomet je najtrofejnejša športna panoga v Sloveniji," je zagrmelo iz zvočnikov, nato pa so se na odru zvrstili vsi člani slovenske reprezentance in spremljajočega osebja. Po osebju so na oder v središču Ljubljane zakorakali vratarji, nato še ostali igralci, vsakega posebej je toplo pozdravil ljubljanski župan Zoran Janković. Kot zadnji je na oder prišel selektor Veselin Vujović.

Pod soj žarometov so nato zakorakali še predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec in gostitelj župan Janković.

"Dragi Slovenci, drage Slovenke, hvala, ker ste tu," je dejal Bobinac in dodal, da so Slovenci najboljša publika na svetu in tretja najboljša reprezentanca na svetu. Rokometašem se je zahvalil, ker so dosegli obljubljeno medaljo. Posebej je izpostavil Matevža Skoka - Colija, ki se mu je danes rodil sin. Zahvalil se je tudi kapetanu Vidu Kavtičniku, da je za kolajno dal koleno, selektorju in celotnemu strokovnemu štabu.

Bogdan Gabrovec se je poklonil rokometašem in jim v imenu komiteja čestital. "Za vas in za šport se je potrebno borit," je dejal in se jim zahvalil za rezultat.

Župan Janković se je zahvalil publiki, da je v takem številu pozdravila "naše zlate fante z bronasto medaljo". "Nisem vedel, kaj počnem z daljincem, naj ga vržem ob tla, se jezim. Potem se samo čakal," je dejal in se nato priklonil Kavtičniku, ki je po tekmi dejal, da da za kolajno tudi koleno. Posebej je čestital tudi selektorju in opozoril, naj ga ne polivajo, ker je iz Pariza s seboj prinesel prehlad.

Na koncu sta za mikrofon poprijela še Kavtičnik in Vujović. "V imenu ekipe bi se vam rad zahvalil za tale lep sprejem. Brez besed sem, tega še nisem doživel, zelo sem vesel, da nam je uspelo, kar nam je uspelo," je dejal kapetan in dodal, da "strup se pakira v majhnih pakungah". In še Vujović. Dejal je, da si Slovenija zasluži takšne fante, nato pa se pošalil, da igrajo samo zadnjih deset minut, ker jih trenira Črnogorec. Zbranim se je za konec še zahvalil za ljubezen in dejal, da upa, da bi se iz Hrvaške, kjer bo prihodnje leto potekalo evropsko prvenstvo v rokometu, vrnili z zlato kolajno.

Več fotografij s sprejema si lahko ogledate v spodnji galeriji.