S ceste sta zletela naravnost v smrt

FOTO: Tragedija: v zmaličeni hondi umrlo mlado dekle

pk
28. 1. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na regionalni cesti Solkan–Lokve se je v noči s četrtka na petek pripetila huda nesreča, v kateri je umrlo mlado dekle. Njen leto starejši sopotnik je bil lažje poškodovan.

GENG
V izmaličenem vozilu je umrla 26-letnica.

Popolnoma izmaličeno vozilo znamke Honda je razkrivalo, kako grozljivo nezgodo sta doživela mlada domačina. V ostrem ovinku je voznica, 26-letna Novogoričanka, očitno izgubila oblast nad avtomobilom in zapeljala z vozišča; avto je zgrmel po brežini navzdol in trčil ob drevesa. Z njo je bil še sopotnik, in sicer 27-letni fant, domnevno doma iz Grgarja. 

GENG
Avto mladega dekleta in fanta je pristal devet metrov pod cesto.

2

človeški življenji je v enem letu terjal nevarni odsek na regionalni cesti Solkan–Lokve.

»V četrtek ob 23.50 je voznica, ko je peljala iz smeri Solkana proti Prevali, zaradi neprilagojene hitrosti v levem ovinku zapeljala izven vozišča, na strmo poraslo pobočje. Avtomobil se je v zraku obrnil in pristal med drevesi, in sicer okrog devet metrov pod nivojem ceste. Dekle se je pri tem tako hudo poškodovalo, da je umrlo na kraju nesreče. Sedemindvajsetletni sopotnik je bil v nesreči lažje poškodovan,« pojasnjuje policija.

STA
Poveljnik Gasilske enote Nova Gorica Simon Vendramin.

Nevaren odsek

Neuradno izvemo še nekaj podrobnosti včerajšnje tragedije. Sopotnika, 27-letnega fanta, naj bi celo vrglo iz avtomobila, medtem ko je dekle v zveriženi pločevini ostalo ukleščeno in ji ni bilo več pomoči. Domačini so nam povedali, da je ta odsek zelo nevaren, saj je ovinkast in ponekod ni varovalne ograje, zato je treba biti tu sila previden.

Simon Vendramin, poveljnik Gasilske enote Nova Gorica, nam je povedal, da sta dve njihovi vozili s štirimi gasilci do tretje ure ponoči pomagali na intervenciji. Spomni nas, da se je podobna tragična nesreča, ki je tudi terjala življenje, na istem odseku zgodila že lani.

Še ena žrtev

GENG
Tudi vozilo Spagniolia je bilo kar precej poškodovano.

Februarja lani se je tam ponesrečil 33- letni Fabrizio Spagnioli, priljubljeni policist iz Italije. V kraju Prevala je pripeljal po klancu navzdol in na ravnem delu ceste zapeljal čez levi rob vozišča na strmo pobočje. Vozilo se je nato prevrnilo na levi bok in s streho trčilo v deblo drevesa. Drevo avta ni ustavilo, ampak je ta šele po 21 metrih obstal na kolesih. Fabrizio je v vozilu ostal ukleščen in močno poškodovan, tako hudo, da je takoj umrl.