Ajdovščina v šoku

Miloš umrl v ledenem potoku

pk
17. 1. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Čeprav so domačini možakarju takoj priskočili na pomoč, izvlekli so ga iz ledene vode in ga začeli oživljati, je umrl. Pretreseni Ajdovci ugibajo, kaj se je zgodilo.

pk
Na tem mestu, med ekološkim otokom in mostom, je v vodo padel 61-letni Ajdovec.

Ajdovski policisti so tujo krivdo izključili in bodo s pisnim poročilom o dogodku obvestili pristojno novogoriško okrožno državno tožilstvo.

Včeraj okrog 10. ure so reševalci, gasilci in policisti hiteli k Lokavščku. V ta manjši vodotok, ki teče skozi Ajdovščino, je namreč omahnil možakar. Domačini so njegov padec opazili; videli so, kako je zgrmel v strugo, in sicer z brežine, visoke več kot dva metra. Že pred prihodom policistov so ga potegnili iz potoka in ga skupaj z gasilci začeli oživljati, vendar je kljub njihovemu prizadevanju umrl. 

»Videl sem, kako se je sprehajal, potem pa se je kar naenkrat začel opotekati, morda mu je bilo slabo, in omahnil v potok. Nemudoma smo k njemu prihiteli mimoidoči in se podali v vodo, ga iz nje izvlekli ter takoj poklicali pomoč in ga začeli oživljati,« nam je povedal domačin, ki je pričal nesrečnemu dogodku.

Dean Božnik je povedal, da je bila odrejena sanitarna obdukcija, ki bo dala odgovor o tem, zakaj je možakar umrl.

Potrdili smrt

Kot nam je pojasnil tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik, je moški v strugo Lokavščka, v katerem je v tem sušnem obdobju nivo vode le deset centimetrov, padel na hrbet in z glavo udaril ob dno potoka. Kljub oživljanju je zdravnik Zdravstvenega doma Ajdovščina, ki je prišel na kraj dogodka, lahko le potrdil smrt ponesrečenega.

JRP Studio
Na tej brežini se je Miloš najprej opotekal in nato omahnil v strugo.

Je doživel infarkt?

Neuradno smo izvedeli, da naj bi v Lokavšček padel 61-letni Miloš iz Ajdovščine. Le lučaj od doma se je pripetil tragični dogodek; pokojni je namreč živel v neposredni bližini – na Vilharjevi ulici. Domačini sicer ugibajo, ali je bil zanj usoden udarec ob kamnito dno struge ali je morda doživel srčni napad. »Morda ga je pa infarkt ubil, ne udarec v kamne. Preden je padel, se je namreč opotekal, kot bi mu bilo slabo,« je na glas razmišljal eden od domačinov.

pk
Domačini pravijo, da je njegova smrt hud udarec predvsem za ženo, ki ji je zelo pomagal, saj je slepa.