Na avtocesti

FOTO: Ponoči jih je vrglo iz prikolice

Sašo Avramovič
23. 12. 2016, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V noči na četrtek, urini kazalci so kazali nekaj minut čez drugo uro, se je na štajerski avtocesti zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi tudi prašiči.

Dars
Volkswagen golfa s priklopnikom je vozil 48-letnik.

Na štajerski avtocesti v smeri Ljubljane je v noči na četrtek počilo. Do dokaj nenavadne prometne nesreče je prišlo nekaj minut čez drugo uro zjutraj v bližini izvoza za Domžale.

Arhiv Svet24
Šlo je za kar velike prašiče, težke od nekje 150 do 200 kilogramov.

Vrglo jih je iz prikolice

»Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je nesrečo povzročil 21-letni voznik osebnega avtomobila znamke opel vivaro domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. V nesreči je bil udeležen še 48-letni voznik osebnega vozila Volkswagen Golf s priklopnikom, v katerem je prevažal živino (prašiče),« je sporočila Nataša Pučko, tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave. Med trkom je sedem prašičev iz priklopnika zmetalo na cesto in bližnjo brežino.

Dars
Voznik opel vivara naj bi nesrečo povzročil zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Težki od 150 do 200 kilogramov

Na kraj dogodka so takoj prihiteli poklicni gasilci CZR Domžale – pet jih je odšlo v akcijo – policisti, reševalci, posredovala sta tudi dežurni veterinar in veterinarska inšpektorica, prav tako so prispeli delavci cestnega podjetja. V nesreči k sreči nihče od udeležencev ni utrpel telesnih poškodb, prav tako niso bili resneje poškodovani prašiči. Kot nam je povedal Jani Jeraj, vodja nočne izmene v CZR Domžale, je par prašičev sicer zadobilo odrgnine, a nič resnega. Je pa sicer šlo, kot smo uspeli izvedeti, za kar velike prašiče, težke od 150 do 200 kilogramov.

Dars
Zaradi trka je prašiče iz priklopnika zmetalo po cesti in bližnji brežini.

S cestišča očistili posledice

»Gasilci so zavarovali in razsvetlili mesto nesreče, omejili gibanje pobeglih živali, zagotovili nadomestni prevoz in nudili pomoč pri natovarjanju pobeglih živali ter očistili posledice nesreče s cestišča,« je po dogodku sporočila Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Dars
Do trčenja je prišlo v bližini izvoza za Domžale v smeri Ljubljane.