Na obletnico

Sestri umrli v nepojasnjenih okoliščinah. So končno našli krivca?

J.P.
16. 12. 2016, 10.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policisti so ravno na 10. obletnico tragedije na zaslišanje privedli moškega, ki ga sumijo, da je odgovoren za smrt dveh mladih deklet.

STA
Osumljenca naj bi zasliševali le pol ure (fotografija je arhivska).

Ravno na 10. obletnico tragedije, v kateri sta življenje izgubili sestri Višnja (22) in Gordana Filipović (18), so na okrožno sodišče privedli 46-letnika iz okolice Reke, ki naj bi tistega usodnega dne v bližini bencinskega servisa pri naselju Čavle povzročil hudo prometno nesrečo.

Osumljenca – po poročanju hrvaških medijev naj bi šlo za Roberta Žajo iz Mavrinaca – naj bi zasliševali le 30 minut, zaradi česar so se že pojavila ugibanja, da se je branil z molkom. Zaenkrat še ni niso znani dokazi, ki so preiskovalce privedli do 46-letnika.

Izgubila nadzor nad vozilom

Usodna prometna nesreča se je zgodila 15. decembra 2016, ko sta se sestri v družbi prijateljev vračali s koncerta v Zagrebu. Na poti proti Reki je Višnja, ki je sedela za volanom, začela prehitevati tovorno vozilo, ko je na prehitevalnem pasu zagledala soj avtomobilskih luči. Trčenju se ji je uspelo izogniti, a se je njeno vozilo zaradi sunkovitega manevra začela prevračati. Višnja je med prevračanjem umrla, njena sestra pa je padla iz vozila. Poškodbam je podlegla naslednji dan.