Preobrat

82-letni Pavle hotel seksati, a pristal na urgenci

Robert Marin
15. 12. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Dvainosemdesetletnik se je očitno zastrupil sam s tabletko, ki mu jo je dala neka prostitutka za boljšo spolno moč, bila pa je pravzaprav močan antidepresiv.

M24
Sodišče je Maji Magister oz. Didi izdalo zavrnilno sodbo.

Za povzročitev posebno hude telesne poškodbe je Ljubljančanki grozilo do 10 let zapora, za veliko tatvino pa je predvidena kazen do pet let zapora.

Petintridesetletna Maja Magister se je pred ljubljanskim okrožnim sodiščem branila pred očitki, da je zastrupila 82-letnega prijatelja, med njegovo oskrbo na nevrološki kliniki pa še okradla ...

Natančneje: 25. junija 2010 naj bi svojemu 46 let mlajšemu prijatelju Pavlu R. v kavo podtaknila najmanj eno tableto leponexa, ki spada v skupino antidepresivov in se uporablja za zdravljenje shizofrenije. Pavle je pristal na nevrološki kliniki, medtem pa naj bi mu Magistrova ukradla še avto, denarnico z 240 evri, telefon in ključe stanovanja.

Umik zaradi pomanjkanja dokazov

Zdravilo leponex je priljubljeno na črnem trgu, ima pa tako imenovani nokavt učinek, ki ga cenijo heroinski odvisniki, izkoriščajo pa tatovi in spolni iztirjenci.

Oškodovanec je v preiskavi Magistrovo oziroma Didi, kot jo kliče, precej obremenil. Med sojenjem pa je obrnil ploščo in je dejal, da je vse bolj prepričan, da se je v resnici zastrupil s tabletko, ki jo je vzel kritičnega dne zjutraj, dobil pa že pred časom od neke prostitutke za večjo spolno moč, saj je predvideval, da jo bo v toplicah, kamor sta bila namenjena, potreboval, da bosta z Didi seksala.

Omenjena prijateljica noči pa Pavletu očitno ni podarila tabletke za večjo spolno moč, ampak leponex. Tako vsaj kaže epilog tega kazenskega postopka, saj je tožilstvo včeraj umaknilo obtožnico, sodišče pa izdalo zavrnilno sodbo, ki je glede na to, da so se vpleteni odpovedali pravici do pritožbe, že postala pravnomočna.

Didi in Pavle, prijatelja za vedno

Odločitev sodišča je že pravnomočna.

»Obnašanje obtoženke od trenutka, ko je oškodovancu postalo slabo, kaže na to, da obtožena ni mogla biti storilka očitanega kaznivega dejanja, saj je ona poklicala rešilca, oškodovanec pa ji je zaupal v oskrbo nekatere osebne predmete,« je v obrazložitvi umika med drugim dejala tožilka in ob tem spomnila, da sta oba pravzaprav ves čas kazenskega postopka prijateljevala, že pol leta po inkriminiranem dogodku pa spet odšla na skupno potovanje.

Magistrova je nekaj let bivala kot podnajemnica v Pavlovi hiši, kjer sta spletla tesno prijateljstvo, ki se je nadaljevalo tudi pozneje, ko se je Magistrova že odselila. Pavle jo je večkrat odpeljal na počitnice v tujino; na Maldive, v Egipt, Grčijo ... Kritičnega dne oziroma za vikend sta bila, kot že rečeno, namenjena v Terme Čatež. Pred odhodom sta se ob Dunajski cesti ustavila še na kavi, ko pa sta se usedla spet v avto, se je Pavle začel peniti okrog ust ...