Na svetovnem prvenstvu

Slovenska športnica, ki naj bi jo posilil trener, že doma. Včeraj ga še ni prijavila

J.P.
14. 12. 2016, 08.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

25-slovenska športnica je na Cipru zaradi posilstva prijavila svojega trenerja.

Profimedia
Posilstvo, ki ga je tekmovalka prijavila ciprski policiji, naj bi se zgodilo v trenerjevi hotelski sobi, kamor naj bi se 25-letnica zatekla, potem ko naj bi izgubila ključ svoje sobe.

To so potrdili ciprski mediji in tamkajšnja policija, ki je podatke prek slovenskega veleposlaništva v Atenah posredovala slovenskim organom pregona, poroča časnik EkipaSN.

V trenerjevi hotelski sobi

61-letnega trenerja naj bi ciprski policisti po nekajurnem zasliševanju izpustili na prostost, saj naj bi 25-letnica dejala, da bo uradno prijavo dala na slovenski policiji, na Cipru pa je želela le, da gre zadeva v zapisnik.

25-letna tekmovalka v borilni veščini sambo, sicer študentka mariborske Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, se je skupaj s še eno tekmovalko, študentko ljubljanske univerze in članico ljubljanskega kluba, in trenerjem, ki naj bi bil tudi funkcionar Sambo zveze Slovenije – po poročanju EkipeSN pa še profesor športne vzgoje na mariborski srednji šoli –, udeležila svetovnega prvenstva v sambu v Nikoziji, ki je trajalo od 9. do 11. decembra.

Posilstvo, ki ga je tekmovalka prijavila ciprski policiji, naj bi se zgodilo v trenerjevi hotelski sobi, kamor naj bi se 25-letnica zatekla, potem ko naj bi izgubila ključ svoje sobe. »Za zdaj gre zgolj za prijavo, preiskava še poteka, zato ne moremo dati prav nobenih dodatnih informacij,« so po poročanju EkipeSN zatrdili na policijski postaji Oroklini pri Larnaki.

61-letnega trenerja naj bi ciprski policisti po nekajurnem zasliševanju izpustili na prostost, saj naj bi 25-letnica dejala, da bo uradno prijavo dala na slovenski policiji, na Cipru pa je želela le, da gre zadeva v zapisnik.

Prijave še ni bilo

Trener in obe tekmovalki so se že vrnili v Slovenijo, včeraj popoldne pa so za EkipoSN na Ministrstvu za zunanje zadeve potrdili, da so jih iz Aten obvestili o dogodku, športnica pa včeraj do poznih popoldanskih ur še ni podala prijave na policiji.

Na slovenski univerzitetni športni zvezi so za EkipoSN povedali, da ne poznajo okoliščin dogodka. Ga pa, v kolikor je do takega dejanja dejansko prišlo, močno obsojajo in globoko obžalujejo.