Sprti sosedje

Hlevski gnoj ga je pognal v krvavi pokol

M.K.
8. 12. 2016, 12.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Srbijo pretresa včerajšnji krvavi razplet sosedskega spora v vasi Ratina pri Kraljevu, kjer 61-letni Života Radičević z lovsko puško ubil tri sosede, na koncu pa je na vaškem pokopališču sodil še sebi.

Profimedia
Vse skupaj naj bi se zgodilo zaradi spora okrog manjšega zemljišča, ki se je vlekel že približno dve leti (slika je simbolična).

Kot so po poročanju lokalnih medijev povedali sosedje, se je Života podal na krvavi pohod, ker ga je razbesnel prevoz traktorske prikolice naložene s hlevskim gnojem mimo njegove hiše. Zelo ga je zmotilo, da je nekaj gnoja s sosedove prikolice padlo na tla pred njegovo hišo, zato je poklical policijo. S sosedi je bil v sporu zaradi manjšega zemljišča, kar se je vleklo že skoraj dve leti.

"Videl sem soseda Zorana, kako se pogovarja s policisti, in ko me je opazil, mi je pomahnil z roko," je povedal neimenovani sosed, ki je šel mimo hiše. Po razgovoru so se policisti odpeljali, Života pa je iz hiše prinesel lovsko puško in se podal na kravi pohod.

Najprej je ustrelil sosedo Gordano, ki so jo v kritičnem stanju prepeljali v kraljevsko bolnišnico, kjer je po uri in pol boja za življenje  podlegla poškodbam strelnih ran. Zatem se je odpravil na njivo, kjer so bili njen mož Zoran, njegov bratranec Miloje in Živan, ki sta prišla pomagat. Zorana in Miloja je na mestu ubil, Živana pa ranil in je zunaj življenjske ogroženosti.

Života se je potem odpravil domov, kjer ga je srečal sin Dragan. "Videl sem očeta, kako prihaja s puško. Vprašal sem ga, kaj namerava, saj nisem vedel, da je pred tem že streljal. Odgovoril mi je, naj se umaknem. Poskušal sem mu vzeti orožje, pa me je odrinil, sedel v avtomobil in se odpeljal. Zdelo se mi je, da nekaj ni v redu, zato sem poklical policijo. Pozneje so mi povedali, kaj je storil, in da se je na vaškem pokopališču ustrelil," je za Alo! povedal sin Dragan.