Drama v nakupovalnem središču

Tatinski par na pohodu ustavil varnostnik

M.K./STA
30. 11. 2016, 13.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Mariborski policisti so v torek v tamkajšnjem nakupovalnem središču prijeli 36-letnega moškega in njegovo 42-letno partnerko, ki ju je varnostnik zalotil pri kraji.

Profimedia
"Hladil" se je v "policijskih prostorih" (fotografija je simbolična).

V eni od trgovin naj bi nepridiprava ukradla več različnih artiklov v skupni vrednosti skoraj 300 evrov. Ker se je moški varnostniku uprl, je moral ta uporabiti fizično silo, lopova pa čaka kazenska ovadba.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, sta osumljena odšla mimo blagajne k izhodu iz trgovine, kar je pravočasno opazil varnostnik, ju na izhodu iz trgovine ustavil in ju povabil v službene prostore.

Moški se je temu uprl in zamahnil proti varnostniku, ki se je uspel izmakniti udarcu, nato pa je uporabil plinski razpršilec, s fizično silo podrl roparskega tatu na tla in ga vklenil z lisicami. Osumljenka je med prerivanjem izpustila vrečko z ukradenim blagom na tla in pobegnila.

Policisti so med pridržanjem osumljenca ugotovili, da je par v isti trgovini izvršil podobno drzno tatvino že dan prej, vendar ju pri dejanju niso zalotili.