Hudo trčenje

Prevrnil vozilo in nadaljeval z vožnjo, sovoznik pa je umrl

J.P./STA
25. 10. 2016, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V ponedeljek ob 18.30 se je na lokalni cesti Petkovec-Zaplana v občini Vrhnika zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 59-letni sopotnik v osebnem avtomobilu, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

STA
V trčenju je bil 59-letni sopotnik tako hudo telesno poškodovan, da je umrl na kraju nesreče (fotografija je simbolična).

58-letni voznik je vozil osebni avtomobil v smeri proti Zaplani. V bližini naselja Prezid je v ovinku zapeljal z vozilom v desno na travnato pobočje, kjer je trčil v drevo, nato pa se je vozilo prevrnilo. Policisti domnevajo, da je vozil preblizu desnega roba vozišča. Voznik je nato z vožnjo nadaljeval po travnatem pobočju pašnika navzdol približno še 150 metrov, nato pa z vozilom na kolesih obstal na ravnem delu travnate površine. 59-letni potnik je utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl, voznik pa je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ljubljanski klinični center. V nesreči se je lažje telesno poškodoval.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica, ki je odredila sodno obdukcijo za umrlega, in dežurna državna tožilka. Policisti v zvezi nesreče nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po končani preiskavi o ugotovitvah obveščali pristojno tožilstvo.