UKC Ljubljana

Zaradi anonimke padla ovadba

km
24. 10. 2016, 21.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Pred časom smo objavili vsebino anonimnega pisma, ki je očitno močno razburilo vodilne v UKC Ljubljana. Tako zelo, da so podali kazensko ovadbo.

STA
Da so podali kazensko ovadbo zaradi anonimke, so sporočili kar v sporočilu za javnost.

Na kazensko ovadbo so v UKC Ljubljana opozorili kar s sporočilom za javnost. Gre za prijavo zoper neznanega storilca. Po drugi strani pa iz omare padajo okostnjaki, ki dokazujejo, da je v UKC Ljubljana zares marsikaj narobe. V odgovoru na omenjeno anonimko so glede očitkov o nepravilnem zaposlovanju (na primer o tem, kako v enem dnevu iz zaposlitve za določen čas pride do zaposlitve za nedoločen čas) pojasnili, da gre za »transformacijo zaposlitev z določenega na nedoločen čas«.

To se ni zgodilo samo Urošu Smiljiču, pač pa (od 1. januarja 2011) kar 28 zaposlenim. Od tega je bilo sedem zdravnikov, trije delavci zdravstvene nege, pet zdravstvenih administratorjev in trije nezdravstveni delavci. To so torej ljudje, ki so jim na enak način uredili zaposlitev za nedoločen čas. Niso pa nikjer zapisali, kako so kadrovali na nevrološki kliniki, kjer so dokazano prirejali razpise za vnaprej dogovorjene zdravnike. Med drugim, kot smo poročali tudi v našem časniku, so z razpisom celo počakali, dokler ni določeni zdravnik končal specializacije.

Policista zaradi afere ostala doma

V javnost pa so prišle tudi informacije v zvezi s policisti, vpletenimi v afero s preskakovanjem čakalnih dob. Medtem ko glavni osumljenec Uroš Smiljič še vedno v hišnem priporu, sta vpletena policista prejela sklep o prepovedi opravljanja dela.