Rop

Spravili so se na vrtec

uk
24. 10. 2016, 21.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Srbiji policisti lovijo skupino lopovov, ki so se, kot kaže, specializirali za ropanje vrtcev. Pokradli so praktično vse, kar se je dalo ukrasti. Tudi igrače.

STA
Fotografija je simbolična.

Vprašanje je, ali se vlomilci sploh zavedajo, koliko so skodelice vredne.

Policija je sporočila, da so vlomilci preskočili ograjo pri vrtcu v Leskovcu in vdrli skozi vhod, skozi katerega prinašajo hrano v vrtec. Vlomilci so nato odnesli približno 200 posodic za hrano, nekaj igrač in še nekaj malenkosti. Ko je zjutraj prišlo osebje, so seveda takoj poklicali policijo. Policija je sporočila, da storilce še iščejo in upajo, da jih bodo v kratkem ujeli. Okolica vrtca je namreč pokrita s kamerami, ki bodo najverjetneje razkrile storilce.

Bogat izplen

Direktorica vrtca Vukica Mitrović 
"Nepridipravi so odnesli 200 posodic za hrano in nekaj igrač."

Naj se sliši še tako nenavadno, a roparji so odnesli predmete kar precejšnje vrednosti. Ena posodica namreč stane približno 200 dinarjev, to je okoli dva evra, kar pomeni, da so si prisvojili predmete v skupni vrednosti 400 evrov, a je vprašanje, ali se roparji tega sploh zavedajo. Mnogo srbskih uporabnikov spleta se je iz novice o ropu v vrtcu norčevalo, češ da je stanje vrtcev tako slabo, da je posodice najverjetneje ukradel kdo iz drugega vrtca, da lahko nahranijo otroke. No, na srečo otroci niso bili lačni, saj imajo v vrtcu rezervni pribor.