Nenadna smrt

Gol, krvav in pobesnel

Iztok Čebašek
22. 8. 2016, 21.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Prebivalce dela Podgorja pri Kamniku je močno prestrašilo še nepojasnjeno besnenje 25-letnika, ki je včeraj v zgodnjih jutranjih urah gol in krvav vpil na pomoč, razbijal stekla na hišah, nato pa v rokah policistov izgubil zavest in pozneje na kraju dogodka tudi umrl.

kamnik.info
Prebivalci Podgorja domnevajo, da je bil mladenič pod vplivom kake hudo nevarne droge.

Nenavadno in še vedno ne povsem pojasnjeno divjanje 25-letnika, ki naj bi po informacijah PU Ljubljana ne prihajal z območja Kamnika, se je v delu Podgorja, ki se nahaja v bližini cerkve, začelo nekaj po tretji uri zjutraj, ko je ta po izjavah prič povsem nerazsoden in pomanjkljivo oblečen vdrl v eno izmed hiš, razbijal in vpil.

Kot v grozljivki

Včeraj ob 3.30 je bila o nenavadnem dogajanju obveščena policija, ki je takoj odhitela na teren.

Močno prestrašeni domači in tudi sosedje, ki jih je razbijanje zbudilo, so 25-letnika poskušali umiriti ter mu pomagati, vendar zaman, saj je očitno povsem nerazsodni mladenič svoj pohod besnila nadaljeval pri sosednjih hišah, dokler ni prišel do hiše na začetku vasi, pod cerkvijo; tam je ob vpitju na pomoč razbil steklo na vhodnih vratih in okensko steklo, se pri tem porezal, še vedno divjal, razbijal, gol in krvaveč skakal po avtomobilih in podobno, nato pa so prišli policisti. Kot so nam povedali stanovalci omenjene hiše, na kateri so še vidni veliki madeži krvi, vrata in okno pa so še vedno brez stekel, je 25-letnika še posebej vznemirjala svetloba luči; dejali so, da človeka v tako nerazsodnem stanju niso videli še nikoli v življenju, razen morda v kaki filmski grozljivki.

Umrl v rokah policistov in reševalcev

Policisti so ob prihodu 25-letnika našli pri prej omenjeni hiši; vpil je, se vedel agresivno, se metal ob tla in razbijal. Na ukaze policistov se ni odzival in se ni umiril, zato so bili policisti prisiljeni uporabiti fizično silo in ga vkleniti, pri čemer so se po besedah prič kar precej namučili. Na pomoč je bilo poklicano tudi reševalno vozilo, čez čas pa je moški, kot so dejale priče, po nekaj krčih, ki so ga skoraj privzdignili od tal, začel izgubljati zavest, zaradi česar so ga policisti nemudoma odklenili in namestili v bočni položaj. Kljub takojšnji zdravniški pomoči je 25-letni moški, ki naj bi po neuradnih informacijah prihajal nekje s širšega območja Gornjega Gradu, umrl na kraju dogodka.

Vzroke bo razkrila obdukcija

Po navedbah PU Ljubljana prve ugotovitve s kraja dogodka in okoliščine kažejo na to, da je bila smrt 25-letnega moškega najverjetneje posledica zdravstvenih težav, so pa odredili tudi obdukcijo in toksikološke preiskave, ki bodo najbrž povsem razjasnile vzroke smrti. Policisti so včeraj ves dopoldan iskali oblačila in osebne predmete pokojnika, ki jih je slekel oziroma odvrgel na različnih delih vasi, domnevno pa naj bi iskali tudi belo terensko vozilo znamke BMW X5.