Tragično

Pogrešano Zarjo našli mrtvo

S.R./M.K./STA
22. 8. 2016, 10.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Slovenski šport je ostal brez Zarje Černilogar, večkratne državne prvakinje v spustu z gorskimi kolesi.

facebook
Zarja Černilogar, dolgoletna slovenska reprezentantka, je veljala za eno najhitrejših evropskih tekmovalk v spustu.

Slovenski gorsko kolesarski šport je pretresla novica, da je v Kamniku umrla 26-letna Zarja Černilogar, tekmovalka v spustu slovenske profesionalne ekipe Unior Tools Team. Večkratno slovensko državno prvakinjo so v nedeljo zvečer našli pod nedostopnim obzidjem kamniškega Malega gradu, po dolgem reševanju pa je bilo zanjo že prepozno.

kamnik.info

Šestindvajsetletna Kranjčanka se je v petek udeležila dirke v enduru v Kamniku, zvečer odšla na koncert v sklopu Kamfest, nato pa izginila. V nedeljo so jo začeli iskati, tamkajšnji reševalci pa so v nedeljo popoldan pod nedostopnim obzidjem kamniškega gradu našli negibno žensko, po več urah reševanja se je izkazalo, da gre za Černilogarjevo.

Nazadnje so jo videli v soboto okoli 22.30, na obziduju kamniškega gradu, kjer se je udeležila koncerta v sklopu Kamfesta. Policija še preverja, ali je bilo pri tem storjeno kakšno kaznivo dejanje.

Usoden korak v prazno

Kot je moč sklepati glede na mesto najdbe, je nesrečna Zarja v smrt omahnila na neosvetljenem in močno poraščenem, lahko bi se reklo tudi zanemarjenem delu obzidja za leseno hišico v kateri prodajajo spominke in vstopnice za ogled kapele, piše spletni portal kamnik.info.

kamnik.info

Ta del obzidja, ki že lep čas ni bil deležen vzdrževanja, je namreč močno porasel z bršljanom in grmovjem, tako da ni mogoče prav točno videti kje je konec zidu, izkušeni gorski reševalci pa so spričo tega sklepali, da je Zarja v temi ponesreči stopila v prazno ter omahnila kakih 20 do 30 metrov v globino.

Facebook/Nathan Hughes
Zarja Černilogar

Ena najhitrejših evropskih tekmovalk v spustu

Zarja Černilogar, dolgoletna slovenska reprezentantka, je veljala za eno najhitrejših evropskih tekmovalk v spustu. Dvakrat je zmagala v skupnem seštevku evropskega pokala, na tekmah svetovnega pokala je bila najvišje na osmem mestu leta 2014 v Meribelu, v top 10 je končala še dvakrat. Na domačih tleh je petkrat osvojila naslov državne prvakinje in večkrat seštevek slovenskega pokala.

Sicer pa je Černilogarjeva iz kolesarske družine, njena mama je Milena Černilogar Radež, nekdanja predsednica Kolesarske zveze Slovenije.