Grozljivka v stanovanju

Darka je sosed našel v mlaki krvi

Gabrijel Toplak
22. 8. 2016, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Policisti naj bi v zvezi z nasilno smrtjo 57-letnega Darka Novaka pridržali dva osumljenca, in sicer 53- in 31-letnega moškega. Umorjenemu reševalci niso mogli več pomagati, sosedje pa so še istega dne opazili obiskovalca.

Svet24
Reševalci po prihodu žrtvi niso več niso mogli pomagati.

Svet24
Na pokojnikova vrata so po »obisku« preiskovalcev namestili varnostni pečat.

"Mariborski policisti in kriminalisti preiskujejo smrt 57-letnega Mariborčana. Po do zdaj zbranih obvestilih je umrl nasilne smrti v svojem stanovanju v Mariboru. Zaradi suma storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja so policisti prijeli in pridržali 53-letnega moškega, nekaj trenutkov za tem pa še 31-letnega moškega, ki začasno biva v Mariboru. Kriminalistična preiskava se nadaljuje in bo zagotovo trajala še vsaj cel vikend. Predvidoma bomo lahko več informacij o poteku preiskave nudili šele prihodnji teden," je minulo soboto zapisal Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor. Neuradno smo izvedeli, da naj bi 31-letnik dejanje že priznal.

Našel ga je sosed

Tragični dogodek se je med stanovalci bloka v Prvomajski ulici 7 a v Mariboru, ta ulica na tamkajšnjem območju velja za eno od najdaljših, hitro razvedel. O tem se je bilo mogoče prepričati, ker so se ob novici kmalu pred blokom začeli zbirati stanovalci. Več jih je prišlo tudi iz sosednjih blokov. Umorjenega, po naših podatkih gre za Darka Novaka, pa naj bi prvi našel njegov sosed, ki se je k njemu odpravil na obisk.

Bližnja stanovalka:

„Okrog 16. ure ga je obiskal moški, ki je k njemu občasno prihajal s kolesom.“

Zvonil v prazno

Policistom naj bi povedal, da so bila vhodna vrata ob njegovem prihodu že odprta, na zvonjenje se sosed ni odzival, zato je vstopil. Že na prvi pogled se mu je vsa zadeva zdela precej sumljiva. Prijatelja je videl negibnega ležati na tleh, opazil je tudi, da je bil v mlaki krvi. Brž je poklical policiste, reševalci pa mu niso mogli več pomagati.

Sumljivi obiskovalec

Policiji so pri iskanju pomagali tamkajšnji stanovalci. Ena od bližnji stanovalk naj bi jim namreč med drugim povedala, da je okrog 16. ure videla moškega, ki je obiskal pokojnega Novaka v njegovem stanovanju. Ta naj bi bil, tako stanovalka, njegov redni obiskovalec, ki je k njemu občasno prihajal s kolesom.

V njegovem stanovanju se je tudi umival, z njim jedel in kaj popil. Sosedje so še opazili, da naj bi pri pokojniku pogosto prespalo več moških, saj je včasih na vrvici, na kateri je sušil perilo, viselo perilo njegovih obiskovalcev. Pokojnik naj bi bil sicer precej skrben moški, saj je, takoj ko je ob koncu meseca prejel pokojnino, najprej plačal vse položnice. Pogosto naj bi imel obiske, ki niso nikoli povzročali kakšnega hrupa ali drugih nevšečnosti. Na stopnišču in v okolici bloka, kjer so se srečevali, pa je bil vselej prijazen. Bil naj bi tudi bolan, zato je obiskoval zdravnike.