ČRNI SCENARIJ

Dan oglarjev usoden za 32-letnika

ss
9. 8. 2016, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na etnografski prireditvi Dan oglarjev na Starem Vrhu se je v nedeljo pozno zvečer zgodila huda nesreča, v kateri je umrl 32-letni domačin z območja Gorenje vasi.

poljanskadolina.com
Nesreča se je zgodila na 45. dnevu oglarjev, tradicionalni etnografski prireditvi, na kateri vsako leto prikažejo spravilo lesa, postavljanje kope in oglarjenje.

Kot so včeraj sporočili iz Policijske uprave Kranj, kriminalisti v okolici Poljan nad Škofjo Loko obravnavajo smrt moškega, ki ga je v nedeljo pozno zvečer med javno prireditvijo poškodovalo obžagano deblo. Kriminalisti obvestila o dogodku še zbirajo.

Kriminalisti obvestila o dogodku še zbirajo.

O dogodku poročajo tudi iz regijskega centra Uprave RS za zaščito in reševanje. Prostovoljno gasilsko društvo Javorje je po nesreči, ki se je zgodila okoli 23. ure, poskrbelo za razsvetlitev kraja nezgode.

Na lastno pest dvigoval tram ...

Nesreča se je zgodila na 45. dnevu oglarjev, tradicionalni etnografski prireditvi, na kateri vsako leto prikažejo spravilo lesa, postavljanje kope in oglarjenje.  

Kot nam je pojasnil predsednik Turističnega društva Stari Vrh in organizator dogodka Tomaž Ažbe, se tragična nesreča ni zgodila v okviru uradnega dela predstavitve starih običajev, kot so napačno poročali nekateri mediji, in sicer da se je ob demonstraciji običaja, ko so na vozu prevažali tram, voz nagnil in je tram pokopal moškega. Do nesreče je, kot rečeno, prišlo okrog 23. ure, ko je bilo uradnega dela že zdavnaj konec 

Po Ažbetovem vedenju je moški na lastno pest nekako dvigoval tram, ki ga je nato usodno udaril v glavo. Po naših informacijah je bila nesreča usodna za 32-letnega M. Š. iz Gorenje vasi, ki je bil na prireditvi s svojim dekletom. Mladenič je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nezgode.