Lomilec ženskih src

Janševe ljubice

sr
8. 8. 2016, 19.30
Posodobljeno: 6. 3. 2018, 19.28
Deli članek:

Prodoren pogled, polna usta ali karizma? Težko bi rekli, kaj natanko je glavni razlog, a dejstvo je, da ima Janez Janša že desetletja izjemen vpliv na ženske in je kar nekaj takšnih, ki so zaradi njega izgubile glavo in se mu z veseljem pustile zapeljati.

STA
Samo prvak opozicije ima takšno karizmo, da se damam ob njem šibijo kolena.

Na slovenskem političnem prizorišču žal ni prav dosti atraktivnih, postavnih moških. Glede na to, kako pogosto jih gledamo na malih ekranih, bi si vsekakor želeli, da bi bili vsi kar najbolj dekorativni. Morda je prav zato Luka Mesec že po prvem soočenju pridobil tako podporo, čeprav seveda ne smemo pozabiti, da je tudi dober govorec. Tudi predsednika Boruta Pahorja številne dame rade pogledajo, saj je visok in postaven.

Po bolj poglobljenem brskanju bi zagotovo našli še nekaj takšnih, ki so na fotografiji povsem spodobni. Ampak med vsemi moškimi politiki je samo eden pravi lomilec ženskih src. Samo eden ima takšno karizmo, da se mnogim damam v njegovi prisotnosti šibijo kolena in čez noč postanejo njegove zveste zagovornice. Janša, seveda.

Uradno priznani le dve 

Javnosti poznani sta dve Janševi partnerici. S Silvo Predalič ima dva otroka – Žana in Niko, ki sta danes že odrasla, samostojna človeka. V javnosti se Janša in Predaličeva nikoli nista držala za roke, čeprav so Silvo kdaj po pomoti označili za njegovo ženo.

Očitno je takrat predsednik SDS v javnosti gradil podobo neizprosnega, jeklenega moža, ki pač ne potrebuje ženske podpore. Janez in Silva sta sicer v družbi veljala za zelo skladen par, ki se nikoli ne prepira. Prav zato je bilo toliko večje presenečenje, ko sta se naposled razšla, čeprav je očitno v času te zveze že rad pogledoval naokoli.

Janši so mediji pripisovali kar nekaj aferic, vendar kakšni posebni dokazi za večino namigovanj ne obstajajo. Navsezadnje se Janša zaveda, kako pomembni so konkretni dokazi, s katerimi rad postreže svojim političnim nasprotnikom, tako da ne bi bilo presenetljivo, da bi bil pri ljubezenskih zvezah toliko bolj pazljiv.

Jani Ugrin
Od novinark so s prvakom desnice najraje povezovali Rosvito Pesek.

Domnevni sin ni nič podoben

Od novinark so s prvakom desnice najraje povezovali Rosvito Pesek, ki naj bi mu bila kar preveč naklonjena tudi v intervjujih.

Za prvo damo Odmevov se je namigovalo, da je Janši celo rodila sina, kar je res natolcevanje – o tem se hitro lahko prepričajo vsi, ki njenega sina Filipa vidijo v živo, še posebno če poznajo tudi njenega nekdanjega partnerja, Filipovega očeta Tadeja, s katerim sta si enaka kot kovanca.

Nina mu je jedla z roke

Med svetlolasimi novinarkami naj Janez očaral tudi Nino Orel.

Med svetlolasimi novinarkami pa naj Janez očaral tudi Nino Orel, ki se je sicer že pred časom umaknila v druge vode – pravzaprav je prav v času Janševe vlade postala piarovka, kar je seveda boljša služba kot honorarna novinarka, kar je bila v času, ko se je prvič srečala s karizmatičnim politikom. Žgečkljivo je bilo, ko je Nina za eno od revij delala intervju, na katerem sta se tako dobro ujela, da je fotograf revije članek opremil kar s fotografijami, kako Janez Nino hrani s tortico. Vsekakor zelo intimna situacija, tako da je bila očitno obojestranska simpatija na prvi pogled. To niti ne preseneča, saj je – kot Urška in Janez – tudi Nina navdušena hribolazka, tako da sta vsekakor imela veliko skupnih točk.

Prek Janeza do službe

Alenko Jeraj naj bi Janši prevzel Zvone Černač.

Nina seveda ni edina lepotička, ki naj bi prav zaradi dobrih odnosov z Janezom Janšo imela poslovne koristi. Revija Mladina se je na primer leta 2008 spraševala, s čim si je Urška Toplak prislužila redno službo (takoj po diplomi!) in celo službeno stanovanje. Razlogi, da je nepogrešljiva na svojem delovnem mestu, naj bi bili bolj neprepričljivi, saj je vsekakor precej nenavadno, da je novopečeni diplomant že v prvih mesecih v prvi redni službi tako izjemno pomemben. Vsekakor so za to damo, ki je bila takrat tudi predsednica SDS v Celju, namigovali, da je bila bolj kot v službi pomembna tedanjemu premierju …

Za Alenko se je ogrel prepozno

Karizmatični politik je zmešal glavo še kar nekaj pripadnicam svoje stranke. Med njimi naj bi bila tudi Alenka Jeraj, generalna sekretarka SDS.

Alenka naj bi bila v Janšo zaljubljena dalj časa, vendar naj bi se on zagrel zanjo šele, ko je Alenka že malo obupala nad to možnostjo. Tako naj bi jo osvojil Zvone Černač in zaradi tega naj bi imeli v stranki celo dramo, pravi ljubezenski trikotnik.

Žrebec se je umiril

Janez Janša se je ustalil pri Urški Bačovnik, s katero uživata v srečnem zakonu.

Alenko je morda Janši res speljal drugi, vendar ne pozabimo, da ima politik, ki je na malem ekranu sicer običajno zelo resen, v družbi pa menda pravi veseljak in šaljivec, doma zelo postavno mlado damo, ki ga redno spremlja tudi na uradnih dogodkih. Od leta 2006 je namreč v zvezi z Urško Bačovnik, s katero je se poročil leta 2009, dve leti pozneje dobil sina Črtomirja, ki bo kmalu dopolnil pet let, Jakob pa bo prav tako avgusta imel tretji rojstni dan. Avgust bo torej pri Janševih vsekakor v znamenju družinskih praznovanj, družina pa je očitno srečna – saj odkar je z Urško, se je menda tudi osvajalski pohod na ženske za Janeza končal. Ali pa so svoje pač naredila leta …