Ponesrečeno

Preprodajelec heroina policistom ukradel 100.000 evrov

G.G.
5. 8. 2016, 10.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Salzburška policija je priznala, da se jim je decembra lani sfižila akcija, v kateri so nameravali prijeti preprodajalca heroina.

Profimedia

Policist pod krinko je s preprodajalcem navezal stik. Določila sta kraj srečanja in podrobnosti kupčije. Za sedem kilogramov heroina bi moral policist pod krinko plačati 102.000 evrov.

Predaja se je zgodila v večernih urah v bližini salzburškega letališča. Pred izmenjavo »dobrin« je prodajalec heroina želel preveriti pristnost gotovine. Sedel je v »kupčev« avto, pogledal v aktovko, jo zagrabil in zbežal kot so ga nesle noge.

Policist pod krinko je stekel za njim, poklical kolege, ki so bili v bližini, a preprodajalca niso ujeli, niti ga niso izsledili v prihodnjih dnevih in tednih.

So pa prijeli njegovega pajdaša, 26-letnega Albanca, ki ni bil pripravljen na kolegovo drzno dejanje. Prihodnjo sredo se bo na sodišču v Salzburgu začelo sojenje zoper 26-letnega Albanca. 

Uspešnejši pri kokainu

Medtem se je avstrijska policija pohvalila z drugo podobno operacijo, ki so jo uspešno zaključili. Marca so skoraj na identičen način prijeli štiri dilerje in zasegli 10 kilogramov kokaina v vrednosti okoli 400.000 evrov.