Drama na plaži

Babica je vpila: Otrok, otrok, padla sem na otroka

R.T.
26. 7. 2016, 13.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Za nedeljsko nesrečo domačini krivijo mestne oblasti, saj med enosmerno cesto in plažo za sprehajalce ostane malo prostora. In še to brez ograje.

Google maps
Ob obali ni postavljene ograje.

Domačini so prepričani, da se nedeljska nesreča na sprehajalni poti ob plaži v Selcah pri Crikvenici ne bi zgodila, če bi bila ob poti nameščena zaščitna ograja. Poročali smo, da sta se ob padcu hudo poškodovala babica in komaj petmesečni otrok, ki ga je nosila v naročju. Padec pa je videla tudi mama dojenčka, ki je v tem času za roko držala drugega otroka. 

Očividci so videli, kako se je 68-letna H. B. s petmesečnim otrokom v naročju, zamajala na zidu pred hotelom Amabilis in padala na plažo. Babici je počilo vretence in ima tudi pretres možganov, zato so jo zadržali v reški bolnišnici, medtem ko je otrok, ki je bil na srečo lažje poškodovan, že odpuščen, poroča Jutarnji list. Po prvih poročili je bil otrok, ki je padel na kamnite plošče, huje poškodovan, ampak na srečo so se te novice izkazale za preuranjene.

Večina domačinov za nesrečo krivi mestne oblasti, ker dostopa k plaži niso uredile, in ker sprehajališče, ki je dejansko enosmerna ulica, nima ograje.

Danskim turistom v angleščino prevajal zdravniška navodila

Jurica S. je ena od prič nesrečnega dogodka. "Bral sem časnik, ko je tri metre od mene in na ležalnik danske turistke, padla gospa z otrokom v rokah. Gospa je - kot je bilo le mogoče - otroka zaščitila pred poškodbami. Bila je v šoku in v bolečini in je nenehno vpila: 'Otrok, otrok, kje je otrok? Padla sem na otroka.' Zagotovo se ji je vrtelo v glavi. Hitro sem klical reševalce in Dancem v angleščino prevajal zdravniška navodila," je povedal Jurica, ki na rivieri dopustuje že več kot 30 let in se ne spomni podobnega dogodka.

Babico so polivali z vodo, po roki je krvavela, saj se je ob padcu porezala. Mati otroka je nenehno jokala in poleg sina pestovala še nekajmesečnega dojenčka, se spominja Jurica.