Pokemanija

Nintendo presegel Apple in Facebook

R.T.
26. 7. 2016, 12.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Delnice Nintenda so med strankami banke Saxo prav tako priljubljene, kot je sama igra med Pokémon navdušenci. Zaradi 110 % rasti in visoke volatilnosti je delnica izjemno zanimiva za trgovalce in Nintendo je tako presegel Apple in Facebook ter pristal na prvem mestu pri trgovanju z delnicami na platformi SaxoTraderGO v preteklem tednu.

Peter Garnry, vodja strategij delnic pri Saxo Bank, meni, da je Nintendo zaradi pokémanije precenjen.

"Medtem ko je delnica poskočila za 110% v zelo kratkem času, se morajo vlagatelji res vprašati, če lahko Nintendo upraviči tako visoko vrednost delnice. Lahko bi morda dejali, da so se tudi delnice Nintenda znašle v nekakšni "razširjeni resničnosti", tako kot Pokémoni v igri," je povedal Peter Garnry, vodja strategij delnic pri Saxo Bank.

"V zadnjem tednu smo videli, da se je z delnicami Nintenda na SaxoTraderGO najbolj trgovalo in da je veliko strank imelo korist od dviga cene. Vendar pa menimo, da je cena delnice dosegla vrh in da bi vlagatelji morali razmišljati o kratkih pozicijah, če želijo imeti dobiček, ko bo cena delnice padla na nižjo, bolj razumno raven," pravi Garnry.

Podrli rekord igre Candy Crush

Peter Garnry tudi poroča, da je povprečni prihodek igre na dnevnega aktivnega uporabnika (ARPDAU) kar 0,25 USD. To je za 0,05 USD več od prejšnjega ARPDAU rekorda, ki ga je z 0,20 USD dosegla igra Candy Crush družbe King Digital.

"Tudi če predpostavimo, da bo Pokemon Go dosegla eno milijardo aktivnih uporabnikov in dvignila ARPDAU do 0,50 USD, to še vedno ne opravičuje trenutne vrednosti delnice. Nintendo mora najti dodatne vire prihodkov, v vrednostih, kot jih še na mobilnih platformah nismo videli, če želijo, da se jim enačba izide. Potencial za oglaševanje in podobne načine monetizacije je sicer velik, vendar pa je vrednost takšnih pobud izredno negotova," je še dodal Garnry.