Usodni kozolec

23-letnega Branka vzela cesta

Sašo Avramovič
26. 7. 2016, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Topolšica v občini Šoštanj je zavita v žalost. V prometni nesreči, ki se je zgodila v nedeljo pozno zvečer, je umrl 23-letni domačin Branko Delopst, poročen in oče dveh otrok.

PGD Velenje
Tragična prometna nesreča se je zgodila v nedeljo pozno zvečer na lokalni cesti Topolšica – Lom v naselju Topolšica

arhiv PGD Velenje
Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v steber večjega lesenega kozolca.

Miren nedeljski poletni večer. Prebivalci Topolšice, ki je znana predvsem po zdravilišču Terme Topolšica, so se že počasi odpravljali k večernemu počitku, ko jih je predramil zvok siren gasilskih, policijskih in reševalnih vozil. Nekaj minut pred 22. uro je namreč prišlo do hude prometne nesreče, ki se je žal končala tragično.

Trčenje v steber kozolca

»Osemintridesetletni voznik je vozil osebno vozilo iz smeri Topolšice proti Lomu. V Topolšici je v blagem levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti najprej zapeljal na bankino in nato na travnik ter trčil v steber večjega lesenega kozolca ob desni strani ceste. Po trčenju je celotni del vozila ostal zagozden pod kozolcem, ki se je nato podrl na cestišče lokalne ceste ter na vozilo.

arhiv PGD Velenje
Gasilci so včeraj nadaljevali z odstranitvijo kozolca in vozila pod njim

V trčenju je na kraju nesreče umrl 23-letni sopotnik, ki je sedel na sprednjem sedežu,« je sporočila Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi pri celjski policijski upravi. Osemintridesetletni voznik je po nesreči peš pobegnil, policisti pa so ga kmalu izsledili v bližini kraja nesreče, ko so opravili preizkus z alkotestom, so tudi ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Vozniku in drugemu sopotniku na zadnjih sedežih je bila nudena zdravniška pomoč, utrpela sta lažje poškodbe, z reševalnim vozilom sta bila prepeljana v celjsko bolnišnico.

Tragičen odhod po cigarete

Facebook
Branko Delopst je bil poročen in oče dveh majhnih otrok.

Vsi trije moški naj bi bili domačini, pred usodno nesrečo pa naj bi se, kot smo uspeli izvedeti od Topolšičanov, zadrževali v tamkajšnjem znanem gostišču. V nekem trenutku naj bi jim zmanjkalo cigaret, v gostišču jih niso več imeli, zato naj bi se odločili, da se ponje odpravijo v drugo gostilno ter se nato vrnejo. A pot z avtomobilom Volkswagen Scirocco se je končala tragično, v nesreči je življenje izgubil 23-letni Branko Delopst, poročen in oče dveh majhnih otrok, ki je bil zaposlen v Premogovniku Velenje, živel pa je v hiši, ki stoji nedaleč od kraja nesreče.

Njegova družina, prijatelji in znanci so pretreseni. »Ponesrečil se je človek z veliko začetnico. Bil je dober prijatelj, sodelavec, kamerad, in kot sem že rekel, predvsem človek! /…/ Naj mu bo lahka slovenska zemlja,« se je včeraj glasil žalosten zapis uporabnika na enem od lokalnih spletnih forumov.