Razvpiti kriminalec

Zloglasnega Casiraghija "rešila" bolezen sodnice

ss
14. 6. 2016, 16.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Včeraj bi na zatožno klop ljubljanskega okrožnega sodišča moral spet sesti eden od najbolj razvpitih kriminalcev pri nas, a je bil narok pol ure pred obravnavo preklican zaradi bolezni sodnice.

M24
Casiraghiju se je 19. aprila 2011 »strgalo«, ko je slišal, da bo zaradi poskusa preprečitve uradnega dejanja uradni osebi moral v zapor.

Po naših informacijah so višji sodniki že drugič razveljavili Casiraghijevo obsodbo na leto in pol zapora zaradi napada na pravosodnega policista, tako da se bo eden izmed najbolj rednih gostov slovenskih sodišč v tej zadevi moral zagovarjati še tretjič.

V preteklosti je bil Stephen Casiraghi že več kot desetkrat pravnomočno obsojen.

Casiraghiju se je 19. aprila 2011 »strgalo«, ko je slišal, da bo zaradi poskusa preprečitve uradnega dejanja uradni osebi moral za eno leto in dva meseca v zapor. Najprej je psoval mater sodniku, ki ga je obsodil, neprimerno vedenje pa je nadaljeval na hodniku sodne palače in med prevozom do mariborskih zaporov, kjer je takrat začasno bival. Tožilstvo mu zaradi groženj pravosodnim policistom, ki so ga v omenjenem primeru spremljali, očita kaznivo dejanje napada na uradno osebo, medtem ko je ta opravljala naloge varnosti.

Obsodbe niza kot za šalo

Stephen Casiraghi, pred spremembo imena znan kot Hinko Krajačič, še prej pa kot Vinko Rakuša, je bil v preteklosti sicer že več kot desetkrat pravnomočno obsojen, med drugim tudi zaradi posilstva.