Top flop tedna

Medved "požrl" jeklenega konjiča

Samo Strel
13. 6. 2016, 17.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

10 V Domžalah so neznanci vlomili v rastlinjak cvetličarne in ukradli menjalni denar. Škode je za »nekaj deset« evrov.

9 Primorski policisti so v Dolnji Košani obravnavali vlom v stanovanje. Lastnica pogreša zrcalnorefleksni fotoaparat znamke Nikon, več kosov zlatega in srebrnega nakita, 25 škatel cigaret in 1600 hrvaških kun. Škode je za okrog 2000 evrov.

10 brisač je ukradel neznani storilec, ki je v Strunjanu vlomil v počitniško hišico.

8 Ob Šmartinskem jezeru je nekdo vlomil v gostinski lokal in ukradel dve jadralni deski.

7  V enem od gostinskih lokalov v Kopru se je 39-letni gost sprl z 48-letnim lastnikom, zato ga je slednji s steklenico treščil po glavi in ga lažje poškodoval. Gost je končal v bolnišnici, lastniku pa sledi kazenska ovadba.

6 V Sodražici so policisti obravnavali državljanki Romunije, stari 18 in 24 let, ki sta goste lokala nadlegovali z beračenjem. Mlajša je kazen plačala na kraju, starejšo pa so privedli k preiskovalni sodnici ljubljanskega okrajnega sodišča, saj so ugotovili, da je bila za podobne prekrške v Sloveniji že devetkrat kaznovana. Sodnica je tujki izrekla denarno kazen, ki jo je ta tudi poravnala, in stransko sankcijo izgona iz Slovenije za dobo treh let.

Ljubljansko okrajno sodišče je za tri leta prepovedalo vstop v Slovenijo 24-letni Romunki, ki je bila že večkrat kaznovana zaradi vsiljivega beračenja. 

5 Na mejnem prehodu Rogatec, ob vstopu v Slovenijo, so policisti 39-letnemu hrvaškemu državljanu zasegli puško znamke Zastava M59, več kot sto pripadajočih nabojev in ročno bombo M75. Nadaljnji postopek so prevzeli hrvaški varnostni organi.

4 Škofjeloški policisti so po prijavi občana s prsti v marmeladi zalotili tri nepridiprave, ki so iz skladišča oškodovanca ukradli večjo količino pločevine. Nakradeno blago so imeli lopovi že naloženo v tovornem vozilu, a so jih policisti še pravi čas prestregli. Sledi jim kazenska ovadba.

3 Dolenjski policisti so bili obveščeni o vozniku, ki je v Dolu pri Trebnjem slalomiral po cesti, dokler ni izgubil nadzora in »zaoral« na travnik. Izkazalo se je, da je bil za volanom 17-letni mulc, ki je vozil pijan (0,67 mg/l), v avtu pa je prevažal še 16-letnega sopotnika. Kršitelju so policisti avto zasegli, o podvigu obvestili starše, vse okoliščine primera pa še preverjajo.

2 V Strunjanu je nekdo vlomil v počitniško hišico in ukradel 10 brisač.

1 Na obrobju Idrije je medved poškodoval parkirano osebno vozilo znamke Škoda tujih registrskih številk. Medved je jeklenega konjička v lasti državljana BiH poškodoval z grizenjem, lomljenjem in praskanjem. Policisti so oškodovancu zaradi poškodovanja izdali ustrezno potrdilo, o pojavu zveri pa obvestili tudi Zavod za gozdove Slovenije.