Nepojasnjeno

Skrivnostna smrt dveletne deklice

R.T.
31. 5. 2016, 13.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Sosedje v vasi so jezni in zagrenjeni, starša pa zatrjujeta, da ne vesta, zakaj je umrla njuna dveletna hčerka.

Facebook
Starša sta zaenkrat dobila samo potrdilo o smrti.

Vzrok smrti dveletne deklice J.S. iz naselja Svetozar Miletić pri Somboru, ki je umrla 13. maja v nepojasnjenih okoliščinah, še ni znan. Jeza prebivalcev naselja, ki za tragedijo obtožujejo starša nesrečne deklice Atilo Savovića in Nedeljko Kočiš, pa ne pojenja.

Oče preminule deklice je za srbski Blic povedal, da so trditve o tem, da sta s soprogo zanemarjala deklico, popolnoma neresnične.

"Po vasi so se razširile govorice, da sva prepuščala otroke samim sebi, da sva jih pretepala in drugače zanemarjala. Jaz nikoli ne bi dvignil roke na kateregakoli od mojih osmih otrok, ne pa, da bi počel kaj takšnega. Tistega dne sem na delo odšel samo jaz, ne pa tudi moja žena Nedeljka, kot govorijo. Otroci so bili na dvorišču, žena pa je samo na hitro skočila v trgovino. Ko se je vrnila, je bil otrok negiben. Nihče ni vedel, kaj se je zgodilo, govori pa se, da je vzela nekakšna zdravila. Pa saj nimamo niti zdravil za zobe, kaj šele česa bolj resnega," je povedal oče Atila.

Podaril je, da od nikogar ni dobil še nobenega obvestila o tem, kaj naj bi bil pravi vzrok smrti njegove hčerke.

"Ne vem, kaj naj zdaj naredimo. Govorijo, da imamo veliko denarja, a prejemamo samo 18.000 dinarjev socialne pomoči. Nazadnje bomo pobegnili iz vasi, saj ne prenesemo več gneva sovaščanov, ki je docela nepravičen. Nikoli nismo delali nobenih problemov," je povedal Atila.

Njuno zgodbo je potrdila tudi direktorica somborskega centra za socialno pomoč Silvija Kranjc. Povedala je, da z družino Savović nikoli ni bilo ekscesov. Nikoli se niso ukvarjali s kriminalno dejavnostjo, v družini nikoli ni bilo alkoholizma in maltretiranja. Otroci so bili zdravi, vsi so hodili v šolo in nikoli ni bilo prijav zoper njih.

"Nikoli nismo dobili nobene prijave proti tej družini, ne od krajanov ne od policije, tako da jim ne moremo kar tako odvzeti otrok," je povedala Kranjčeva, Dodala je, da zdaj čakajo še na poročila pristojnih zdravstvenih ustanov, saj zoper družino Savović ni nobenih prijav. Tudi nadzor ni pokazal, da bi bili otroci zanemarjeni.