Napačna smer in trije mrtvi

Davorjeva mama je slutila, da je mrtev: ni se javil na mobilni telefon

R.T.
31. 5. 2016, 12.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V nesreči, ki jo je povzročil 44-letni Davor, je umrl s še dvema udeležencema. Zakaj je po 1000 prevoženi kilometrih s toyoto brzel v napačni smeri?

Fotografija je simbolična.

Nihče od domačih še ne verjame, da Davorja ni več. Davor je namreč v nedeljo sedel za volanom osebnega avta znamke toyota, tiste toyote, ki se na avtocesti A3 Obrežje - Zagreb -Lipovac pri Kutini nenadoma začela peljati v napačno smer in povzročila nesrečo, v kateri so umrli trije ljudje. Med njimi tudi povzročitelj Davor. 

Prvi sumi: ni se javil na mobilni telefon

Davor se je vračal domov iz Nemčije, kjer je zaradi neugodnih gospodarskih razmer doma delal zadnji dve leti. Njegova mama in teta sta ga pričakovali v nedeljo okoli 6. ure zjutraj, ker je tedaj napovedal, da se bo vrnil. Ko ga ni bilo, sta ga skušali priklicati po mobilnem telefonu, na katerega pa se ni javljal, je za portal 24sati.hr povedal Mirko, Davorjev bratranec.

"V tistem času se je na internetu pojavila novica o težki prometni nesreči pri kutini, v kateri je bila udeleženo vozilo znamke toyota nemških registrskih tablic. Ker je Davor vozil takšne vrste avto, je družino postalo strah. Še preden je Davorjeva mama izvedela najhujšo novico, je že začela jokati, v srcu je začutila hlad, pred potrditvijo, da je Davor udeležen v nesreči, je že čutila, da je umrl njen sin," je povedal Mirko. Davor je sicer imel še dve sestri.

Še vedno pričakujejo, da se bo pripeljal s toyoto

Od nedelje, ko se je zgodila nesreča, je družina v razsulu: Davorjev oče še ni zapustil hiše družine, sosedi in prijatelji prihajajo in nejeverno sprašujejo, ali je res umrl Davor, je trenutne okoliščine opisoval Mirko. Tudi sam pravi, da še vedno ne verjame, da se je zgodilo tisto najhujše.

"Še vedno gledam cesto in pričakujem njegov avto, iz katerega se smeji Davor, ki je bil dobričina," pravi Mirko. 

Nihče ne ve, zakaj je Davor po skoraj 1000 prevoženih kilometrih nenadoma začel voziti v napačno smer. "Predvidevam, da se je Davor na kratko zaustavil in malo zaspal. Ko se je prebudil iz spanca, se je takoj odpravil na pot. Še vedno zaspan, ni niti opazil, da je krenil v napačno smer, da se vozi proti Zagrebu in ne Slavonskem Brodu," je svoje mnenje o tragični nedeljski nesreči za portal še povedal Mirko. 

V nesreči sta umrla še 31-letni Alen in 35-letni Hrvoje, ki sta se v nedeljo odpravila iz Zagreba v Osijek na Street Race Show. Kot smo poročali, je bil v nesreči udeležen tudi 65-letni voznik z vozilom s slovenskimi registrskimi tablicami.