Obljubljala denar

Pozor, na delu je lažna davčna svetovalka

T.L.
31. 5. 2016, 12.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Z obljubo o velikem donosu je neznana ženska iz starejše oškodovanke izvabila nekaj sto evrov gotovine.

Profimedia
Lažna davčna svetovalka zbira denar.

V Škofji Loki so policisti v ponedeljek obravnavali še prijavo starejše oškodovanke, ki je posumila, da je neznana ženska z goljufijo iz nje izvabila nekaj sto evrov gotovine, v kar je pristala zaradi obljube ženske o velikem donosu na domnevno privarčevana sredstva po plačilu nekakšnega davka.

Ženska se je oškodovanki predstavila kot davčna svetovalka, z lažjo pa jo je zavedla, da bo ob izročitvi določenega zneska gotovine pridobila dostop do več tisoč evrov sredstev, ki naj bi jih privarčevala več let pred upokojitvijo.

O dejanju policisti še zbirajo obvestila, opozarjamo pa, da gre lahko pri takih ali podobnih dejanjih storilcev za lažno prikazovanje okoliščin, s čimer storilec oškodovanca spravi v zmoto in ga v dejanju nezakonito napelje k izročitvi denarja. Zato naj se ljudje pred izročitvijo denarja vedno pozanimajo o vseh podrobnostih vsakega posla in o osebi, ki ji izročajo denar, ob najmanjšem sumu, da bi bili lahko kakorkoli oškodovani, pa naj v stvari ne sodelujejo, osebo odslovijo in sum prijavijo policiji.