Otroka ostala sama

Ustrelil ženo, nato sebe

Z.F.
19. 5. 2016, 06.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Iz še neznanih razlogov je Josip Marušić (60) s pištolo usmrtil ženo Sandro, nato pa ustrelil še sebe. Hitra zdravniška pomoč mu ni mogla pomagati. Umrl je v bolnišnici.

arhiv svet 24
Streljanje so slišali najemniki, ki živijo v drugem delu hiše. Ko so prišli preverit dogajanje in videli krvavi pokol, so hitro poklicali zdravniško pomoč in policijo.

Po domnevno hudem prepiru z ženo Sandro (47) je Josip segel po pištoli in jo ubil, takoj zatem pa pištolo uperil še vase in se ustrelil. Tragedija se je zgodila v domači hiši v zagrebškem naselju Petruševec. Streljanje so slišali najemniki, ki živijo v drugem delu hiše. Ko so prišli preverit dogajanje in videli krvavi pokol, so hitro poklicali zdravniško pomoč in policijo. Sandra ni več kazala znakov življenja. Reševalci, ki so bili kmalu na kraju nesreče, so Josipa, ki je bil nezavesten, odpeljali v klinični center v Zagrebu, kjer so se več ur borili za njegovo življenje, vendar je nesrečnik kmalu preminil. Policija je kmalu po tragediji obkolila hišo in zaustavila promet v ulici, kjer sta živeli žrtvi.

Otroka sta med streljanjem spala

Bližnji družinski član: »Ne morem verjeti, da se je kaj takega lahko zgodilo v domači hiši. Ne vem, kje bi lahko Josip sploh dobil pištolo. Bili so složni.«

Njuna dva otroka sta spala v zgornjem nadstropju in se prebudila šele po celotnem kaosu. Zatem ju je odpeljala socialna služba, ki bo odločila, ali bo skrbništvo nad otrokoma dodelila ostalim članom družine. Poroka s Sandro je bila za Josipa sicer druga, za Sandro tretja, skupaj pa sta imela osem otrok. Najstarejši sin je vse jutro po brutalnem incidentu neumorno stal na dvorišču, vendar ni imel moči ničesar povedati.

Sorodniki pretreseni nad pokolom

Policijska preiskava je v hiši potekala do poznega popoldneva. Med zasliševanjem bližnjih družinskih članov se je eden izmed njih onesvestil, tako je znova morala posredovati zdravniška pomoč. Veliko sorodnikov je za tragedijo slišalo šele na lokalnem radiu. »Ne morem verjeti, da se je kaj takega lahko zgodilo v domači hiši. Ne vem, kje bi lahko Josip sploh dobil pištolo. Bili so složni,« je poveden eden izmed domačih.

Bivši vojak

Sosedje, vidno pretreseni nad družinsko tragedijo, so povedali še, da je bil Josip v pokoju, pred tem pa je bil dolgo časa zaposlen v vojski. Po upokojitvi se je osredotočil na družino. V prostem času je skrbel za vrt in nekaj dodatnega denarja poskušal prislužiti tudi s popravili in prodajo starih avtomobilov. Prav tako je del hiše oddajal v najem. Za Sandro so povedali, da je delala kot čistilka. Skupaj sta skrbela za otroke, od katerih je najmlajši letos šel v šolo.

»Čeprav živimo v bližini, nismo slišali strela,« povedo sosedje, ki so Marušićeve opisali še kot družabne in nasmejane.