Kamere razkrivajo

Grozljivka: Bojana (25) pustili, da je zgorel v samici

R.T.
12. 5. 2016, 20.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ko je začelo goreti, je pogledoval proti kameri, vendar se vrata niso odprla.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Nadzorne kamere v zaporu v hrvaškem Pulju so razkrile zadnje trenutke v življenju 25-letnega Bojana Bešića. Bojan je umrl v požaru v samici novembra lani, zdaj pa so ustvarjalci hrvaške oddaje Provjereno pridobili in objavili grozljive posnetke nadzornih kamer iz zapora.

V samico pretihotapil vžigalnik

Na njih je videti, da je imel Bojan zavezane noge in roke, ko je bil zaprt v oblazinjeni celici. V samico je uspel pretihotapiti vžigalnik in ga prižgati, ogenj pa se je takoj razširil po oblazinjeni celici. Pravosodni policisti se niso odzvali. Bojan se je zadušil in tudi zgorel. Srhljive posnetke je komentiral njegov brat Vedran

"Na posnetku se jasno vidi, da je iz desnega žepa potegnil vžigalnik, oni pa trdijo, da ga je imel v ustih. Hotel je pritegniti pozornost, da bi ga umaknili od tam," je po poročanju portala Dnevnik.hr povedal Vedran. Pravi, da je brat želel pritegniti pozornost policistov, da bi ga odpeljali tja, kamor bi ga morali – v Zagreb.

Pogledi v kamero, vrata zaprta

"Jasno se vidi, da je imel zvezane noge in roke, s tem, da so bile roka zvezane za hrbtom." Brat dodaja, da se na posnetku opaziti, da je Bojan v trenutku, ko je prižgal vžigalnik, pričakoval, da se bodo vrata odprla, saj se je večkrat z začudenim pogledom obrnil v nadzorno kamero.

Bojanov brat še trdi, da je izvedel, da so policisti dobili navodila, da naj se z Bojanom ne ukvarjajo, saj so že pred požarom morali uporabiti fizično silo in ga komaj obvladali ter zaprli v samico. Vedran še trdi, da so  mu viri povedali, da so hoteli Bojana nekaj časa pustiti in ga kasneje še pretepsti ter naučiti primernega obnašanja v zaporu.

Vendar pa je Bojan umrl. Dva meseca pred odhodom na svobodo. Skupaj je v zaporu preživel pet let, zadnjih osem mesecev je bil zaprt zaradi groženj nekdanjemu dekletu in zlorabe osebnih podatkov.