Agresija prerasla v pretep

Zabodel očeta in pobegnil

Z. F.
22. 4. 2016, 18.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Med včerajšnjim prepirom z očetom je 17-letni M. J. izvlekel nož in zabodel očeta. Triinštiridesetletni Z. J. je bil prepeljan v niški urgentni center, kjer se borijo za njegovo življenje.

Profimedia
Očeta je med pretepom brutalno zabodel, nato pa pobegnil.

Niška policija še vedno išče 17-letnega M. J. iz Donjega Dušnika, ki je včeraj pred domačo hišo v prepiru zabodel očeta. Do nasilja je prišlo včeraj, okoli 22.30 ure, ko se je mladoletnik z očetom spustil v prepir, iz katerega se je razvil pretep, med katerim je mladoletnik pograbil nož in očeta zabodel. Po storjenem incidentu je mladoletnik pobegnil.

Podatke policiji predali zdravniki

Z. J. so po prihodu hitre zdravniške pomoči odpeljali v niški klinični center, kjer se zdravniki še borijo za njegovo življenje. Klinični center pa je v nadaljevanju zgodbo predal policiji, ki je zaradi namernega napada s hladnim orožjem za mladoletnikom podala tiralico. Po podatkih S. J., matere poškodovanega Z. J., je vnuk že večkrat nasilno obračunal z njo in njenim sinom, prav tako pa je že znanec policije.

Doma večkrat nasilen

"Vedno je živčen, hitro se razjezi in v jezi postane agresiven. Menim, da zato, ker je odrasel brez mame, ki ga je zapustila, ko je imel komaj dva meseca. Zato sem ga vzgojila jaz. Skrbela sem, da je hodil v šolo, in ga poskušala vzgojiti. Vendar se na moj in sinov trud ne ozira, z ničimer ni zadovoljen. Večkrat vpije in preklinja tudi udaril me je že kdaj. Navadila sem se na njegove izpade, zato me tudi sinočnji prepir z njegovim očetom ni posebno presenetil. Kaj natanko se je zgodilo, ne vem, saj sem bila že v postelji. Slišala sem samo sinove krike, ki je nato, ko sem vstala, že ves krvav ležal na tleh pred hišo. Prav tako ne vem, s čim ga je zabodel M. J. Vnuk je pobegnil in ga od včeraj zvečer nisem videla," pove S. J.

Znanec policije

Niška policija je dogodek potrdila in povedala, da je za mladoletnikom podala tiralico zaradi namerne povzročite kaznivega dejanja, prav tako pa so potrdili, da so mladoletnika že večkrat obravnavali na policiji zaradi nasilja ter posedovanja orožja in drog.