Nesreča pri frezanju

Zoran je nemočen obležal: »Samo čakal sem, da izkrvavim«

R.T.
19. 4. 2016, 09.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zoran Tošić je zaradi nesreče med frezanjem zemlje ostal brez desne noge, zdravniki pa se še vedno trudijo, da bi mu rešili levo.

Napaka ga je skoraj stala življenja (fotografija je simbolična).

Nesreča se je zgodila včeraj, Zoran Tošić iz Sićeva v Srbiji pa je kar eno uro ležal z nogama, ujetima med rezila. Pravi čudež je, da ni izkrvavel do smrti.

Usodna napaka

»Bilo je strašno,« se spominja Zoran. Na frezi je prišlo do napake, saj je nenadoma krenila v nasprotno smer – nazaj, namesto naprej. Najprej mu je med rezila potegnilo eno nogo, nato še drugo. Bolečina je bila neznosna, je povedal Zoran, ki okreva v niškem kliničnem centru.

Reševalci so ga v niški klinični center prepeljali z enim rezilom še v nogi, ker so se bali, da bi izkrvavel, če bi mu ga izvlekli.

Potem ko sta v frezi končali obe njegovi nogi, se je naprava prevrnila na bok. Takrat se je ugasnila. Zoran je ležal eno uro. Po glavi mu je odzvanjalo, kako neumno je, da človek nastrada zaradi okvare. »Ni bila moja krivda,« je v solzah dejal Zoran.

Trudijo se, da bi mu rešili levo nogo

Med čakanjem na pomoč so se minute vlekle kot ure. Bal se je, da bo izkrvavel, a druge izbire, kot da čaka, ni imel. Reševalci so ga v niški klinični center prepeljali z enim rezilom še v nogi, ker so se bali, da bi izkrvavel, če bi mu ga izvlekli.

Zoran je v nesreči utrpel hude poškodbe obeh nog – desno nogo so mu pod kolenom nemudoma amputirali, levo pa mu zdravniki poskušajo prišiti nazaj.