Črna kronika

Mama pustila, da so mravlje dojenčico jedle pri živem telesu

R.T.
12. 4. 2016, 10.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Mati, katere zanemarjana hčerka je umrla v hudih bolečinah, bo naslednjih 30 let preživela za rešetkami.

Mariana Lizeth Salas Hernandez ni skrbela za svojo hčerko.

Luna Estefania je imela le 18 mesecev, ko so jo leta 2014 socialni delavci našli v njenem domu v mestu Chihuahua na jugu Mehike – bila je sestradana in hudo bolna. Nemudoma so jo prepeljali v bližnjo bolnišnico, deklica pa je umrla dva meseca pozneje.

Deklica je bila po padcu – padla je, ko je bila sama – paralizirana, pri starosti dveh mesecev pa je utrpela poškodbe glave.

Aretirana je bila njena mama, 20-letna Mariana Lizeth Salas Hernandez, potem ko so zaskrbljeni sosedje policistom razkrili, da je dojenčico pogosto puščala samo. Mati je bila spoznana kriva za umor, sodišče pa jo je kaznovalo s 30 leti za rešetkami.

V hudi bolečini

Preiskava je razkrila grozljive podrobnosti. Hernandezeva za hčerko ni skrbela, pogosto je ni hranila – od konca aprila do začetka maja leta 2014 je ni nahranila kar 15 dni. Deklica je bila po padcu – padla je, ko je bila sama – paralizirana, pri starosti dveh mesecev pa je utrpela poškodbe glave. Ko so jo odkrili socialni delavci, je bila hudo podhranjena in prekrita z mravljami, ki so pojedle dele njenega telesa.

Po besedah zdravstvenih delavcev je deklica v zadnjih mesecih svojega življenja živela v hudi bolečini.