Črna kronika

Bo on naredil konec agoniji obupane matere pokojne Jelene?

R.T.
12. 4. 2016, 08.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nebojšo Rojko, ki naj bi bil povezan z umorom pevke Jelene Krsmanović, so včeraj popoldne, potem ko je bil predan srbski policiji, zaslišali na policijski postaji v Beogradu.

Zbežal, da bi se izognil prestajanju zaporne kazni v Srbiji.

»Razumite mamo, razumite me, z vsakim bom govorila, samo da ujamejo morilca mojega otroka. Hočem samo, da ga ujamejo, potem bom spregovorila,« je pred dnevi dejala mama Zorica.

Rojka so včeraj okoli 17. ure v kraju Mali Zvornik predali srbski policiji, potem ko so ga njihovi kolegi iz Bosne in Hercegovine v petek aretirali v Brčku. Po neuradnih informacijah naj bi Rojko pristal na test s poligrafom v zvezi z umorom pevke Granda. Nato bo skoraj gotovo poslan v zapor v Zabeli, kjer naj bi odslužil kazni za svoja predhodna kazniva dejanja.

Z umorom nima nič

Še preden so ga lahko v zvezi z umorom Jelene Krsmanović obiskali policisti, je Rojko že pobegnil od doma. Bošnjaški policisti so ga našli v Brčkem, kjer se je skrival v hiši svoje babice. Po aretaciji je njegova družina dejala, da je pobegnil, ker se je hotel izogniti prestajanju zaporne kazni v Srbiji – z umorom menda nima nič.

Jelena Marjanović se ni vrnila s teka.