Črna kronika

Sreča je opoteča

Samo Strel
11. 4. 2016, 07.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

STA

10 Ljubljanski policisti so na območju Bežigrada obravnavali drzno tatvino. Do oškodovanca se je pripeljal neznanec in ga zamotil s pogovorom, češ da je dogovorjen za odkup bele tehnike. Ko je oškodovanec odšel z neznancem za hišo, je trenutek izkoristil drugi storilec, vstopil in ukradel zbirko zlatih kovancev. S podvigom neznancev je Bežigrajčan oškodovan za »nekaj sto evrov«.

9 Štajerski policisti so na podlagi odredbe sodišča potrkali na vrata 45-letnika iz Šentilja. Med hišno preiskavo so moškemu zasegli »precejšnjo količino prepovedane droge konoplje, ki jo je hranil na podstrešju«. Sledi mu kazenska ovadba.

8 Goriški policisti so na območju naselja Bilje obravnavali tatvino traktorja znamke IMT 539 s prikolico, na kateri je bilo naloženih več trtnih količkov ter ogrodje cepilnika (cepilnik je bil nesrečnemu kmetu ukraden lansko jesen). Škode je za okrog 3000 evrov.

7 Idrijski policisti so oglobili državljanki Romunije, ki sta brez ustreznih dovoljenj zbirali prostovoljne prispevke za invalidne in gluhoneme otroke.

6 Kamniški policisti so v marcu obravnavali več drznih tatvin iz stanovanjskih hiš. S preiskavo so razkrili identiteto, prejšnji teden pa so dobili podatek, da se 28-letni osumljenec skriva v stanovanju v Jakopičevi ulici. Ko je osumljeni opazil policiste, je na številko 113 naznanil lažno intervencijo – rop na Ljubljanski cesti, njegov beg iz stanovanja (plezanje po žlebu) pa je opazil občan, ki je o tem obvestil policiste, ti pa so medtem tudi že dognali, da je prijava o ropu na Ljubljanski lažna. Vlomilec je bil prijet, v preteklosti pa tudi že večkrat obravnavan zaradi premoženjskih deliktov.

5 V Žlaborju pri Mozirju so neznanci vlomili v stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša tri kose savinjskega želodca.

4 V Tupaličah pri Preddvoru se je avtomobil zaradi tehnične okvare sam premaknil z mesta in obstal v reki.

3 Novomeški policisti so se odzvali prijavi, da v Šmihelu na železniških tirih leži moški. Na kraju se je izkazalo, da je 38-letnik, podkrepljen z alkoholom, nadlegoval mimoidoče in kričal. Ker se pijanček ni pomiril niti po prihodu patrulje, je bil pridržan, po treznjenju pa odpuščen s plačilnim nalogom.

2 Na poti do spominskega parka NOB v Trnovem pri Novi Gorici so vandali poškodovali skulpturo Deček miru mirovniške fundacije Beli golob. Neznanci so bronastemu dečku sicer že večkrat storili silo.

1 V eni od trafik v Velenju je domačin želel dvigniti dobitek v znesku 932 evrov, a se je izkazalo, da ga je prehitel neznanec, ki je denar dvignil s fotokopiranim stavnim lističem.