Črna kronika

Delovna nezgoda v Premogovniku Velenje pod lupo preiskovalcev

STA
16. 3. 2016, 11.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Preiskava torkove delovne nezgode v Premogovniku Velenje, o kateri smo poročali, še poteka. Domnevno hujše kršitve varnostih pravil so v Premogovniku Velenje zanikali.

Profimedia
Med nezadovoljnimi rudarji že dostikrat neuradno slišati, da jih nekatere vodje silijo v zavestno kršenje varnostnih pravil. (Fotografija je simbolična.)

Preiskava torkove delovne nezgode v Premogovniku Velenje, v kateri se je lažje poškodoval en rudar, še poteka. Kot smo že poročali, se je nezgoda zgodila na odkopu B v jami Pesje. Rudar je pri rezu kombajna s strani potezne naprave prejel udarec v predel med prsnim košem in desno ramo ter se pri tem lažje poškodoval. Delavec je ostal v bolnišnici na opazovanju.

V premogovniku so glede domnevno hujših kršitev varnostnih pravil v sporočilu za javnost poudarili, da varstvu pri delu posvečajo veliko pozornost. Zaposlene redno usposabljajo in ozaveščajo o pomenu varnega dela ter spoštovanja vseh predpisov.

"Imamo izdelane ocene tveganja za vse potencialne nevarnosti, za katere imamo izdelan tudi načrt obrambe in predvidene varnostne ukrepe, ki jih tudi dosledno izvajamo," so sporočili iz premogovnika.