Svet

Fritzl je ogorčen, ker so zlorabili njegovo ime

G.G.
16. 3. 2016, 11.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zloglasni posiljevalec lastnih otrok Josef Fritzl ni zadovoljen s potegavščino, ki so si jo privoščili njegovi sojetniki. Nek šaljivec je namreč ustvaril profil z njegovim imenom na spletni strani za zmenke Lovoo.

Lovoo
Nekdo od zapornikov, ki imajo dostop do interneta, je ustvaril profil z imenom in sliko Josefa Fritzla.

80-letni inženir iz Amstettna, ki bo do konca življenja prebival v posebnem zaporu za duševne bolnike v Kremsu, pravi, da bo tožil neznanega storilca, ki si je z njegovim imenom odprl profil na spletni strani za zmenke. Profil je bil nekaj časa neaktiven, pred dnevi pa je ogorčena obiskovalka strani klicala upravo zapora. Pazniki so pregledali njegovo celico, računalnik in ugotovili, da Fritzl sploh nima dostopa do interneta.

Nekateri avstrijski mediji so navajali še, da so sojetniki pretepli Fritzla, a tudi to ne drži. »Njegovi zobje so nedotaknjeni,« je eden od paznikov povedal za Kronenzeitung.

Lik in delo Josefa Fritzla nista najbolj cenjena med zaporniki, ki nimajo v čislih njegovih zločinov. 24 let zlorabljanja hčerke, ki jo je skupaj s sedmimi otroki zadrževal v kleti, je grozodejstvo, nad katerim so ogorčeni tudi najbolj okoreli kaznjenci.