Črna kronika

Ponesrečenko so raje fotografirali, kot da bi ji pomagali

G.G.
8. 3. 2016, 11.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Policisti in gasilci v zadnjem času večkrat opozarjajo, da je potrebno ob hudih prometnih nesrečah najprej pomagati ponesrečencem in obvestiti pristojne.

Osebni arhiv
Avto 22-letnice, v katerega je trčil povzročitelj nesreče.

To bi morali storiti tudi v primeru nedavne prometne nesreče v Söldnu na Tirolskem. Voznik osebnega vozila je s hitrostjo okoli 80 kilometrov na uro s stranske ceste zapeljal na prednostno in trčil v suzuki, za volanom katerega je sedela 22-letnica.

Mladenka je uspela zlesti iz razbitine, takoj zatem pa je izgubila zavest. Mimovozeči pa se niso ustavili. Z mobilnimi telefoni so fotografirali razbitine in ponesrečenko ter fotografije objavljali na družabnih omrežjih, je za avstrijske medije spregovoril ogorčeni oče ponesrečene mladenke.

Zato pa so se izkazali prosilci za azil, ki so bili v bližini nesreče. Stekli so po odeje in ogrnili 22-letnico ter ostali pri njej do prihoda reševalcev.

Oče ponesrečenega dekleta se je zahvalil beguncem in javnosti sporočil, da je potrebno izpostavljati takšna dobrosrčna dejanja prišlekov. Njegova hčerka jo je na srečo odnesla z lahkimi poškodobami.