Črna kronika

V skrivnostni eksploziji ranjen župan

uk
8. 3. 2016, 07.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Župan Novigrada Podravskega je v soboto okoli 11. ure dobil hujše poškodbe nedaleč od Koprivnice. Kot kaže, je prišlo do eksplozije ročne bombe.

Facebook
Poškodbe bi lahko bile še precej hujše in k sreči ni prišlo do smrtnih poškodb.

Mladen Mađer, župan Novigrada Podravskega, je bil po podatkih policije v vinogradu v Koprivnici. Po informacijah hrvaških medijev naj bi Mađer, ki je član stranke HSS (Hrvaška ljudska stranka), s prijatelji čistil vinograd, pri čemer so zažigali tudi odpadno vejevje. Pri tem se je zaradi ognja aktivirala ročna bomba, ki je bila zakopana.

POŠKODBE

Najhuje je bil poškodovan 48-letni moški, županov prijatelj, ki je dobil poškodbe notranjih organov. Po informacijah iz bolnišnice je moškega zadelo več delčkov granate. Poškodovane naj bi imel srce, jetra, pljuča in želodec. Življenje so mu rešili prijatelji, ki so moškega prepeljali v bolnišnico. Iz bolnišnice so sporočili, da se je ranjeni po operaciji prebudil in je trenutno v stabilnem stanju. So pa dodali, da je njegovo stanje še zmeraj kritično.

POŠKODOVAN TUDI ŽUPAN

Facebook
Policija še preiskuje, kdo bi lahko zakopal granato.

Mladen Mađer je na srečo utrpel le lažje poškodbe; zadeli so ga drobci granate. »Najprej nismo vedeli, kaj se je zgodilo in kaj je eksplodiralo,« je povedal Mađer. »Moj prijatelj, ki je bil najbližje ognja, jo je odnesel najslabše. Večina šrapnelov je zadela njega. Jaz sem ravno odhajal stran od ognja, ko je prišlo do eksplozije. Kljub temu sta me zadela dva delca granate.« V vinogradu je takrat delalo sedem ljudi, a ostali niso bili poškodovani.

KDO BI ZAKOPAL GRANATO?

Mađer je kasneje povedal, da je vinograd kupil pred približno tremi tedni, in dodal, da ne ve, kdo bi lahko tam zakopal granato. Za zdaj tudi ni znano, ali je bila bomba na tem mestu že dlje časa ali jo je tam nekdo zakopal pred kratkim. »Še zmeraj smo vsi v šoku in samo upamo, da se bo vse končalo dobro, predvsem za mojega prijatelja, ki je hudo poškodovan,« je povedal Mađer. Predstavnica koprivniške policije Dijana Žagar je po dogodku sporočila, da je šlo za ročno bombo, ki jo je sprožila toplota ognja. Potrdila je tudi, da je bila bomba zakopana. Zaradi preiskave pa več informacij niso podali. Mediji nekako ugibajo, da bi lahko bila granata še iz časov druge svetovne vojne, a gre za še nepotrjene informacije.