Črna kronika

Begunec iz Iraka na stranišču posilil 10-letnega dečka

STA
8. 2. 2016, 18.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Begunec iz Iraka je na kopališču na Dunaju posilil desetletnega dečka, je poročal avstrijski časnik Kronen Zeitung. Do dogodka je prišlo že decembra lani, ta konec tedna pa ga je časniku potrdila tudi avstrijska policija. 20-letnega storilca so po zločinu prijeli in je dejanje že tudi priznal. Trenutno je v priporu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot navaja časnik, je Iračan dečka posilil na stranišču v kopališču Theresienbad 22. decembra. Njegovega vpitja žal ni slišal nihče. V tem napadu je bil močno poškodovan in se zdravi v bolnišnici. Napadalec naj bi v Avstrijo prišel 13. septembra po balkanski poti. V priznanju dejanja je policiji povedal, da je imel "seksualno nujo", ker da ni imel spolnih odnosov že štiri mesece, navaja Kronen Zeitung.

Policija sprva sicer zaradi zaščite žrtve ni želela pojasnjevati podrobnosti o posilstvu. Kasneje so se po spletnih družbenih omrežjih začele širiti govorice, nakar je policija potrdila, da je šlo za begunca, a da to samo po sebi s posilstvom nima povezave. Hkrati je policija tudi poudarila, da ne bodo imeli nobene tolerance do tovrstnih dejanj.

Vendarle primer zdaj v Avstriji odmeva tudi zaradi spolnih napadov na ženske med silvestrovanjem v Kölnu, kar je obrnilo simpatije do beguncev. V Nemčiji so po tem incidentu veliko prosilcem za azil prepovedali vstop v kopališča. Ponekod pa so v več jezikih objavili tudi posebna opozorila, da napadi na ženske niso sprejemljivi, ne glede na to, kako so oblečene.

Spremenila pa se je tudi nemška politika do beguncev, ki jih bo zdaj doletel hiter izgon, če bodo zagrešili kaznivo dejanje, povezano s fizičnim napadom.