Črna kronika

FOTO: Huda prometna nesreča na Ravnah na Koroškem: po trku v znak ga je po zraku odneslo v čelno trčenje

G.G.
8. 2. 2016, 17.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Včeraj pozno popoldne se je v naselju Janeče na Ravnah na Koroškem pripetila huda prometna nesreča, v kateri je bilo poškodovanih kar šest oseb.

Koroški gasilski zavod

Kako je prišlo do nesreče? Okoli 17.45 se je 23-letni državljan Bangladeša, ki sicer prebiva v Italiji, iz smeri Kotelj pripeljal do Raven na Koroškem. V ovinek je očitno zapeljal prehitro in avtu je odneslo na nasprotno vozišče, kjer je trčil v prometni znak.

Da je državljan Bangladeša peljal zelo hitro, kaže dejstvo, da je ob trku avto poletel kakšnih 15 metrov in nato pristal na cesti. In prav takrat je po svoji strani pravilno pripeljal 30-letni voznik. Čelno trčenje je bilo silovito.

Najslabše sta jo odnesla 12-letni sopotnik, domačin iz Raven, ki je v vozilu povzročitelja nesreče sedel na zadnjem levem sedežu, in 27-letna Ravenčanka sopotnica v drugem vozilu. Oba sta se zelo hudo poškodovala.

Povzročitelj nesreče in 16-letna Ravenčanka, ki je sedela na sprednjem sedežu, sta se v nesreči lažje poškodovala. V drugem avtomobilu sta se lažje poškodovala voznik in tri letna deklica, ki je zadaj desno sedela v otroškem varnostnem sedežu. Oba prav tako iz območja Raven na Koroškem, so sporočili s PU Celje.

Zaradi prometne nesreče je bila cesta približno pet ur zaprta za ves promet.