Črna kronika

Velenje: Sprla sta se na koncertu, nato jo je ubil

28. 12. 2015, 22.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nihče si ni predstavljal, da se bo razigrano veselje, ki je vladalo v nabito polni velenjski Rdeči dvorani, med koncertom legendarne skupine Šank Rock spremenilo v neskončno žalost. 27. decembra so se Velenjčani prebudili z grozljivo novico.

FB
Romeo in Lidija

Lidija, ki se je v zadnjem času ukvarjala z gostinstvom, delala je v lokalu Škratekova pijana klet v Ravnah pri Šoštanju, je že maja in julija prijavila nasilje v družini.

Romeo naj bi živce izgubil že v Rdeči dvorani, kjer naj bi se par močno sprl. Na poti proti domu naj bi se še naprej kregala in naposled je pred vrtcem Romeo popolnoma izgubil živce in se svoje partnerice lotil s pestmi. K temu nesmiselnemu in grozljivemu dejanju pa naj bi ga vodilo ljubosumje. Romeo, ki je delal v Avstriji naj bi se bal, da Lidija ni več samo njegova in ljubosumje naj bi ga razjedalo do take mere, da je ženski, materi štirih otrok, vzel življenje.

46-letnik je sicer že od nekdaj imel težave, bil je celo za zapahi. Vir, ki želi ostati neimenovan nam je zaupal, da je imel Bajdek ves čas težave z zakonom. Bil naj bi tudi zelo hitre jeze in vzkipljiv.

Facebook
Objava na družbenem omrežju Facebook, ki naj bi bilo nekakšno opravičilo Bajdeka za njegovo dejanje.

motosport.com
Janez Ramše in Romeo Bajde

Njegov zapis na Facebooku je seveda sprožil kar nekaj komentarjev in spregovorili so tudi njegovi dolgoletni prijatelji. Nekdo je celo napisal: „Poznal sem ga 30 let in nikoli ne bi pomislil, da je on lahko sposoben narediti kaj takega ...“

Romeo Bajde se je ukvarjal tudi s športom, skupaj s partnerjem, je dirkal s tako imenovanimi prikoličarji. O njem in njegovih preteklih športnih uspehih so pisali celo tuji športni portali.