Črna kronika

Saša najprej zabodel Daliborja, nato pa sodil še sebi

Sašo Avramovič
4. 11. 2015, 18.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Saša Radmilović je najprej z nožem štirikrat ali petkrat zabodel Daliborja Mirkajlovića, nato pa sodil še sebi. Zakaj je do incidenta med prijateljema prišlo, še ni znano.

Facebook
Saša Radmilović je splezal na streho in stekel proti robu ter skočil s stavbe.

Arhiv Svet24
Dalibor je trenutno izven smrtne nevarnosti in bil prestavljen na kirurški oddelek v kliničnem centru v Osijeku.

Še vedno ni znan motiv poskusa umora in samomora, do katerih je prišlo prejšnji četrtek v stanovanjski stavbi v Strossmayerovi ulici 262 v Osijeku. Na dvorišču za zgradbo so našli mrtvega sedemindvajsetletnega Sašo Radmilovića iz mesta Slatina, ki je, preden je storil samomor, z nožem zabodel enaintridesetletnega Daliborja Mirkajlovića v stanovanju na četrtem nadstropju omenjene stavbe.

Oba naj bi bila pod vplivom mamil

Policija je sicer potrdila sum, da naj bi bila oba možakarja pod vplivom mamil, treba pa bo počakati na izvedensko mnenje, da bi lahko to zagotovo potrdili. Po neuradnih informacijah so bili Radmilović, Mirkajlović in še en mladenič iz Županje vso noč skupaj v stanovanju. Budni naj bi bili do četrte ure zjutraj, še vedno pa ostaja skrivnost, kaj je Sašo pripravilo do tega, da je napadel Daliborja. »Nihče ne ve, zakaj je Saša napadel Daliborja. Moj sin je spal, ko ga je Saša štirikrat ali petkrat z nožem zabodel v hrbet. Dalibor se je sicer predramil iz spanca in mislil, da ga z udarci po hrbtu Saša budi, ampak ko se je obrnil, je zagledal, da Saša v rokah drži nož. Dalibor je začel kričati, nato pa je iz druge sobe prihitel 'cimer' in preprečil najhujše,« je povedala Daliborjeva mati Marija Mirkajlović. Dodala je, da je grozno, kar se je zgodilo, a da vseeno Daliborjeva družina noče »očrniti« Sašo, ki je bil Daliborjev dolgoletni prijatelj in ki je po napadu naredil samomor.

Arhiv Svet24
Večstanovanjska stavbi na Strossmayerovi ulici 262, kjer je prišlo do incidenta.

Saša skočil s stavbe

Potem ko je »cimer« preprečil, da bi lahko prišlo do najhujšega, je Saša gol stekel na stopnišče, zgrabil kolo, ki ga je našel na stopnišču, ga »raztrgal« in odvrgel na tla. Poskušal je tudi razbiti vrata par stanovanj, a neuspešno. Zatem je pograbil gasilni aparat in razbil okno na požarnih stopnicah. »Videla sem, kako je splezal na streho stavbe in stekel proti robu,« je dejala ena izmed stanovalk v bloku. Saša je nato skočil s stavbe. Daliborju je kljub hudim poškodbam uspelo priti do pritličja stavbe, stanovalci, ki so zaslišali grozen hrup, pa so nato poklicali policijo in reševalce. Slednji so nesrečneža z reševalnim vozilom prepeljali v klinični center v Osijeku na operacijo. Njegova mati je povedala, da je njen sin trenutno zunaj smrtne nevarnosti in da je bil prestavljen na kirurški oddelek v kliničnem centru.