Črna kronika

Kdo je? 3-letna deklica blodila po parku, družina je ne išče

M.J.
4. 11. 2015, 11.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V enem izmed parkov, so pred več kot mesecem dni našli triletno deklico, ki je reagirala samo na urdujske besede. Po parku je blodila sama.

Zajem zaslonske slike
Nihče ne ve, kdo je deklica.

V enem izmed hrvaških parkov, so pred več kot mesecem dni našli triletno deklico, ki je sama blodila okoli. Ko so jo ogovorili, jih deklica ni razumela, reagirala je zgolj na besede urdujščine. Trenutno so skrb zanjo prevzele lokalne oblasti in jo namestile v dom za osirotele otroke.

Predpostavlja se, da se je izgubila na začetku hrvaške begunske krize, ko so bili begunci z vlaki prepeljani v Zagreb. Oblastem o njej ni uspelo izvedeti kaj dosti, kot samo to, da se za svojo starost obnaša zelo vljudno in da jo po več kot mesecu dni še nihče ni prijavil kot pogrešano. Oblasti predvidevajo, da prihaja iz Pakistana. Trenutno se z njo sporazumevajo s pomočjo rok.

Zaradi zaščite njene identitete, oblasti njene fotografije niso objavile.

Prostovoljci, ki pomagajo beguncem in so zbrani na Facebook strani Are You Syrious, so pozvali vse, ki govorijo udrujščino ali hindujščino, da jim pomagajo pri komunikaciji z dekletom. Predvsem želijo žensko osebo, ki se bo deklici verjetno lažje približala. Če katerega izmed jezikov govorite tudi vi, se lahko javite na omenjeni Facebook spletni strani.