Črna kronika

Podnajemniki so starcu polomili rebra

U.K.
3. 11. 2015, 17.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Nesrečni 77-letnik, ki sicer živi v Avstraliji, je oddal svojo hišo na Reki. Upal je, da bodo podnajemniki pazili na posest in da bo dobil kakšen evro za najemnino, doživel pa je pravo nočno moro.

Facebook
Boris in žena naj bi bila ves čas pijana in pod vplivom mamil.

Sedeminsedemdesetletnik, ki želi ostati anonimen, se sicer iz Avstralije redno vrača v hišo na Reki, kjer je odraščal. Ker pa ni želel pustiti hiše prazne, je dal oglas. Javila sta se Boris Vosmik in njegova žena. Zdela sta se prijetna in oddal jima je stanovanje. Zraven bi morala paziti še na njegovega psa, ki ga ni mogel odpeljati v Avstralijo. Že po nekaj mesecih ga je poklicala prijateljica in mu dejala, da naj pride na Hrvaško, saj naj bi bila hiša v katastrofalnem stanju. Boris in žena naj bi bila ves čas pijana in pod vplivom mamil. Ko je lastnik prišel do hiše, je res videl pravo razdejanje. Vhodna vrata so bila polomljena, nekdo je s kladivom razbil steno v kopalnici, v spalnici pa je bil napol zažgana vzmetnica.

Vhodna vrata so bila polomljena, nekdo je s kladivom razbil steno v kopalnici, v spalnici pa je bil napol zažgana vzmetnica.

NAPAD 

Dejal jima je, da naj takoj zapustita hišo, ali pa bo poklical policijo in ju vrgel ven. Boris in žena sta se mu po njegovih besedah smejala v obraz, njun prijatelj Tomislav Ivanda, ki je bil takrat na obisku, pa se je nad starca spravil fizično. Začel ga je udarjati in mu polomil rebra. Eden od sosedov je dejal, da je starca celo z glavo zabijal v steno. Zvlekli so ga v hišo in ga tudi tam pretepali. V nekem trenutku naj bi napadeni pograbil kladivo, da bi se obranil, a so mu ga brez težav iztrgali iz rok. 

OBRAMBA 

Boris je na sodišču dejal, da se vse skupaj ni zgodilo tako, kot je dejal starec. Trdi, da je 77-letnik napadel njih in se pri tem sam poškodoval, vendar pa so praktično vsi dokazi na strani napadenega, saj bi si težko sam zadal tako hude poškodbe.