Črna kronika

Pazniku je menda zagrozil, da ga bo ubil

N.N.
26. 10. 2015, 20.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Na prostoru za priče na ljubljanskem sodišču so pričali pravosodni policisti, ki so pred štirimi leti imeli opravka s Stephenom Casiraghijem in bili priča njegovemu neprimernemu vedenju.

M24
Na svobodo naj bi prišel v začetku aprila prihodnje leto.

Pred kratkim se se na ponovljenem sojenju Stephenu Casiraghiju v hramu pravice kot priče zvrstili pravosodni policisti, ki so imeli neljubo bližnje srečanje z znanim obsojencem. To je bilo 19. aprila pred štirimi leti, potem ko mu je sodnik Andrej Baraga namenil obsodilno sodbo v neki drugi zadevi. Takrat je Casiraghi vzkipel in pljunil proti sodniku. Ta je odredil njegovo odstranitev iz sodne dvorane.

NI SE POMIRIL
Namesto da bi se Casiraghi pomiril, je nadaljeval z neprimernim vedenjem in se menda pravosodnima policistoma upiral, pljuval proti njima ter izrekel tudi nekaj krepkih besed, med njimi grožnjo, da ju bo ubil. »Na dvorišču se je drl na mimoidoče, z lisicami na rokah je poskušal poškodovati neko vozilo. Da bi ga obvladali, smo uporabili strokovni prijem,« se je dogodka na sodišču spominjal pravosodni policist Miha N., ki je uporabil strokovni prijem davljenja.

Po njegovih besedah je dvema paznikoma, ki sta ga v Mariboru spravila iz avta, Casiraghi rekel, da ju bo ubil, ko bo prišel iz zapora. Pri tem ni bilo važno, ali bo to čez pet ali deset let. Spomnimo. Casiraghiju na ljubljanskem okrožnem sodišču ponovno sodijo, ker so višji sodniki razveljavili sodbo, s katero ga je prvostopenjsko sodišče obsodilo na dve leti zapora zaradi napada na uradno osebo, ki opravlja naloge varnosti, in zadevo vrnili v vnovično sojenje. Na prvem sojenju je zanikal krivdo, enako na ponovljenem.