Črna kronika

Brezovica žaluje: Gašperja so imeli vsi srčno radi

S.A./B.K.
25. 7. 2015, 07.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Četrtkova prometna nesreča na italijanski avtocesti je bila usodna za osemindvajsetletnega Gašperja Debevca, doma iz okolice Brezovice.

Facebook

Arhiv Svet24

V četrtek nekaj po 13. uri se je na italijanski cesti smrtno ponesrečil Gašper Debevec, ki je živel v okolici Brezovice pri Ljubljani. Tragična prometna nesreča se je sicer zgodila na avtocesti Milano–Trst v bližini slovenske meje.

Tovornjak je stal na odstavnem pasu

Do tragične nesreče je prišlo, ko je voznik avtomobila BMW, v katerem je sedel tudi Gašper, z desnim delom avtomobila zapeljal pod tovornjak, ki je v tistem trenutku stal na odstavnem pasu. Trčenje je bilo usodno za osemindvajsetletnega Gašperja, ki je v avtomobilu sicer sedel na sopotnikovem sedežu, voznik avtomobila, prav tako slovenski državljan, pa je bil z reševalnim vozilom po nesreči odpeljan v bolnišnico.

Izjemno priden in iznajdljiv človek

Eden od Gašperjevih znancev nam je zaupal, da je ta tragedija še toliko bolj boleča, saj bo v Gašperjevi družini kmalu spet »privekal« otročiček, ki je tako na žalost ostal brez očeta. Dodal je, da je bil Gašper »zelo priden, iznajdljiv in zelo dober človek, ki je vedno rad pomagal«. Znanec je zaključil, da imajo pri Gašperju doma tapetniško obrt, sam pa je pridno delal v domačem mizarstvu.