Črna kronika

Bosanec ni uspel preslepiti slovenskih policistov

G.G.
20. 7. 2015, 11.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V petek se je na mejnem prehodu Gruškovje policistom zazdel sumljiv 38-letni moški, ki se je pri mejni kontroli izkazal s slovaškim potnim listom. Sum je bil potrjen. Pri natančnem pregledu se je izkazalo, da gre za ponaredek potnega lista.

Thinkstock

Policisti so ugotovili, da so tako slovaški potni list kot slovaška osebna izkaznica, slovaško vozniško dovoljenje in avstrijsko prometno dovoljenje, ki se je glasilo na enako ime kot slovaški dokumenti, ponarejeni.

Kaj hitro so nato policisti ugotovili, da gre za državljana Bosne in Hercegovine, ki je že od leta 2009 na begu iz zapora v Avstriji. V tem času si je s pomočjo kakovostno ponarejenih dokumentov odprl bančni račun v Avstriji ter uredil tudi zdravstveno zavarovanje. S ponarejenimi dokumenti je uspel preslepiti tudi avstrijske državne organe, saj mu je z njimi uspelo celo registrirati osebni avtomobil, s katerim se je pripeljal na mejni prehod Gruškovje, so sporočili s PU Maribor.

Zoper prevaranta bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo. Po končanih formalnostih je bil sicer bosanski državljan predan avstrijskim varnostnim organom, ki bodo poskrbeli, da bo odslužil preostanek zaporne kazni.