Črna kronika

Pri Velikem Cerovcu trčila tovornjak in avtomobil: ena oseba umrla

STA/J.P.
10. 7. 2015, 13.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Pri Velikem Cerovcu na cesti Novo mesto-Metlika se je danes nekaj po 11. uri zgodila huda prometna nesreča, ki je terjala smrtno žrtev, dva poškodovana pa so reševalci odpeljali v bolnišnico. V Splošni bolnišnici Novo mesto pa je zaradi hudih poškodb v četrtek umrl 42-letni udeleženec prometne nesreče, ki se je v Šentjerneju zgodila 20. junija.

Dolenjski list

S Policijske uprave (PU) Novo mesto so sporočili, da sta pri Velikem Cerovcu trčila tovornjak in osebni avtomobil. V nesreči je ena oseba na kraju umrla, dva ponesrečena pa so reševalci odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Cesta je bila več ur zaprta za ves promet. 

Glede prometne nesreče v Šentjerneju so zapisali, da je po ugotovitvah policistov voznik osebnega avtomobila 20. junija nekaj po 1. uri zjutraj v bližnjem Turpolju zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo.

Zaradi nasprotujočih si izjav udeležencev niso mogli potrditi, kdo je bil v času nesreče voznik.

Hudo poškodovanega 42-letnega moškega in lažje poškodovanega 18-letnega moškega so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so tudi ugotovili, da sta njuna dva sopotnika kraj nesreče zapustila pred njihovim prihodom, vendar so ju kmalu izsledili.

Zaradi nasprotujočih si izjav udeležencev niso mogli potrditi, kdo je bil v času nesreče voznik. To naj bi ugotovili po končani preiskavi in opravljenih analizah ter ugotovljenega voznika nato ovadili, so še sporočili z novomeške PU.