Svet

Bernd G. je najprej hladnokrvno umoril 82-letnico, nato je pokosil še kolesarja!

STA/J.P./T.C.
10. 7. 2015, 11.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

V bližini mesta Ansbach na jugu Nemčije je danes izbruhnilo streljanje. Strelec, 47-letni Bernd G. iz Ansbacha, je iz avta zahrbtno ubil dva človeka. Nato je pobegnil, a ga je policija kmalu prijela. Ker se je ob tem obnašal nenormalno, so zanj odredili psihiatrično oceno.

BR

V kraju Leutershausen v okrožju Ansbach v zvezni deželi Bavarska, okrožje Mittelfranken, je 47-letni moški iz avtomobila - mercedesa kabrioleta srebrne barve z lokalnimi registrskimi tablicami - streljal na mimoidoče, nato pa se odpeljal.

Twitter

Župan Leutershausna Sigfried Hess je v prvem odzivu že izrazil zgroženost. "V kraju s 5500 prebivalci, kjer smo vedno živeli lagodno, tovrstno dogajanje poznamo samo s televizije," je dejal župan. Dodal je, da je zgrožen in ves iz sebe.

Policija bavarskega okrožja Mittelfranken je še sporočila nekaj podrobnosti. Preden je morilec 82-letno ženico ustrelil v glavo, se je z upokojenko celo pogovarjal, saj naj bi jo, še vedno sedeč v avtomobilu, skozi okno nagovoril, da je pristopila do avtomobila. Po kratkem pogovoru jo je hladnokrvno ustrelil, umrla je na kraju dogodka.

Takoj nato je z visoko hitrostjo pobegnil in v približno pet kilometrov oddaljenem Rammersdorfu med vožnjo ustrelil tudi kolesarja. Tudi ta je nekaj trenutkov za napadom umrl.

Twitter

Sledilo je nadaljevanje pohoda, streljal je na neki kmetiji in pri tem nekemu vozniku kriče grozil, da ga bo s strelskim rafalom pokosil, do česar pa k sreči ni prišlo, saj so ga onemogočili kar delavci na bencinskem servisu Esso, nato pa so ga dokončno onemogočile specialne enote nemške policije in ga v bliskoviti akciji tudi aretirele.

Tako storilec kot tudi voznik, na katerega je blaznež streljal, sta bila v akciji nepoškodovana. Pretresenemu vozniku so nudili psihološko pomoč, osumljeni morilec pa je v policijskem pridržanju na centralni enoti policije v Münchnu.

Motiv za dejanje javnosti še ni znan, je pa policija sporočila, da storilec svojih žrtev najbrž ni poznal osebno, torej vse kaže na to, da je žrtve na morilskem pohodu izbiral naključno.

Policija je še sporočila, da je strelec doslej še ni bil kaznovan, posedoval pa je orožno dovoljenje in bil v domačih krajih znan kot športni strelec.

Twitter