Svet

Poslanec Bundestaga: nemški mediji širijo proti-grško propagando

B.K.
10. 7. 2015, 13.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Nemška javnost je »bombardirana« z dnevno propagando, ki za neuspeh dogovora in posledičen bankrot na izplačila upnikom, krivi Grčijo. To je za rusko tiskovna agencijo Sputnik dejal Alexander Neu, poslanec nemškega Bundestaga.

sta

Atene še naprej poskušajo najti rešitev dolgega spora okoli naslednje tranše dokapitalizacije v zameno za nepriljubljene družbene reforme in gospodarske ukrepe, ki jih zahtevajo upniki. Grški premier Alexis Cipras ima čas, da do konca dneva predloži svoje predloge, ki bodo revidirani na izrednem zasedanju voditeljev držav članic Evropske unije v nedeljo.

Alexander Neu, član nemškega parlamenta iz stranke Die Linke pravi, da je Berlin »zelo uspešen pri prelaganju krivde na Grčijo.«

»Veliko ljudi v Nemčiji to verjame,« pravi Neu. »Resnično so bombardirani z napačnimi propagandnimi izjavami.«

Direktorica Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Christine Lagarde je ponovno potrdila nedavno oceno institucije, da Grčija svojega 350 milijard dolarjev težkega dolga ne bo mogla poplačati brez znatnega prestrukturiranja – odpisa dela dolga in zakasnitve odplačila za 20 let.

»Die Linke ne podpira Grexita, podpiramo delni odpis dolgov. Grško gospodarstvo se ne bo pobralo brez delnega odpisa,« pravi Neu.