Črna kronika

V Dubrovniku in BiH zaradi tihotapljenja mamil prijeli 24 oseb, tudi policiste

STA
21. 5. 2015, 15.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Hrvaška policija je danes v Dubrovniku v mednarodni policijski akciji proti tihotapcem in preprodajalcem prepovedanih drog prijela sedem oseb, njihovi kolegi v BiH pa še 17. V Dubrovniku so med drugim aretirali lastnike nekaj gostinskih lokalov, v Banja luki in Trebinju pa tudi štiri policiste.

Hina/STA

Dubrovniška policija je sporočila, da so v današnji operaciji razbili skupino, ki je dlje časa preprodajala mamila na jugu Hrvaške. Kokain, marihuano in amfetamine so nabavljali v BiH in Črni gori.

Prijeli so šest moških in žensko ter preiskali več stanovanjskih objektov, gostinskih lokalov, pa tudi ladjo, na kateri so policijski psi našli tabletke amfetaminov.

Hrvaški radio je še poročal, da nekaj iskanih osebe danes našli na naslovih, na katerih so bili prijavljeni, in so za njimi razpisali mednarodno tiralico.

Policija je napovedala, da bo več podrobnosti o operaciji pojasnila na novinarski konferenci v petek. Nekateri Dubrovničani so bili vznemirjeni, ker so policisti, ki so bili oboroženi tudi z brzostrelkami, nadzirali promet na nekaterih prometnicah v najbolj znanem hrvaškem turističnem mestu.

Direktor policije Republike srbske Gojko Vasić je za tamkajšnje medije dejal, da so pri prijetih osebah v BiH našli tudi več kosov neprijavljenega orožja.